Find mere om:
Nyhed: Fabrikker opgiver rene elbiler | bil.guide.dk

Nyhed: Fabrikker opgiver rene elbiler

Flere fabrikker opgiver ren eldrift i bilerne. Nogle holder dog fast i planerne endnu.

Endnu en planlagt elbil er droppet. Denne gang er det Audi, der opgiver udvikling og senere produktion af en elbil, nemlig den helt elektriske sportsvogn Audi R8 e-tron, der ellers var planlagt til at stå klar i udstillingslokalerne sidst i 2012.

»Vi har faktisk bygget 10 eksemplarer af en elektriske R8, men nu vurderer vi, at kunderne ikke er parate til en sådan bil,« siger en talsmand for De fire Ringe ifølge det engelske site www.autoexpress.co.uk.

Audis afbud til den elektriske klub sætter elbilen under yderligere pres. Sidste efterår valgte Toyota helt at opgive den videre udvikling af elbiler for i stedet at satse på hybridbiler – plus benzin- og dieselbiler naturligvis.

MIB elbil2.jpg

Lige inden nytår lod BMW forstå, at dette års store nyhed, elbilen i3, skifter teknik fra ren el til et hybrid-system i stil med det, vi kender fra Opel Ampera.

VW holder fast

Audi er jo en del af den store Volkswagen Group, hvorunder også Volkswagen hører. Audis seneste træk får imidlertid ikke VW til at ryste på hånden.

MIB elbil3.jpg

»Volkswagen satser også fremadrettet på e-mobility som en del af vores Think Blue-strategi. Derfor vises den elektriske up! med navnet e-up! på den kommende biludstilling i Genève, og den elektriske Golf, Golf Blue-e-motion, kommer på efterårets udstilling, IAA i Frankfurt,« oplyser mærkets danske pressechef, Søs Righolt Ilum.

Et andet tysk mærke, der har elektriske biler på vej, er Mercedes-Benz. Her er meldingen dog ikke helt så klar som hos Volkswagen, idet den danske pressechef Lars van Het Erve siger:

»Elektriske Mercedes’er? I Paris sidste år viste vi en B-Klasse E-Cell; der er ikke så meget andet, jeg kan sige om dette.«

Nissan og Renault producerer

Bilmærker, der rent faktisk producerer elbiler lige nu, er Nissan og Renault, der på ejerniveau er ét og samme selskab. Lige nu er den japanske Leaf og den franske Fluence Z.E. i produktion – senere på året begynder produktionen af elbilen Zoe.

Amerikanske Tesla er i særklasse – bilproducenten fra Californien har udelukkende elbiler på programmet. Senest, i efteråret 2012, har amerikanerne udvidet modelprogrammet til det dobbelte – fra udelukkende at markedsføre den 2-personers Tesla Roadster til nu også at have coupeen Tesla S på programmet.

Brintbiler gør klar til Danmark

Bilfabrikker og elbiler

Helt opgivet:

  • Toyota – Elbiler droppes til fordel for hybrid.

Projekter opgivet:

  • Audi – har meddelt, at R8 e-tron er opgivet.
  • BMW – Elbilen i3 får hybrid i stedet for ren el.

De holder fast:

  • Volkswagen – Elbiler er fortsat en del af VW’s strategi.
  • Mercedes-Benz – udvikler fortsat E-Cell-modeller.

De producerer elbiler:

  • Tesla – var først med elbil og har udelukkende el på programmet.
  • Nissan og Renault – producerer elbilerne Leaf og Fluence Z.E.
  • PSA – holder fast ved minierne Citroën C Zero og Peugeot iOn.

Nyhed: Audi-boss: Elbiler bliver aldrig noget særligt

26-09-2009: Den legendariske motordirektør hos VW-koncernen mener, at elbiler kun bliver meget lidt udbredt, at de bliver upraktiske og små – eller vanvittige sportsbiler. Læs artikel

Test: Her er de sikreste biler

23-11-2009: Kun 27 biler fra årgang 2010 har fået topkarakter i ny amerikansk crashtest, der stiller større krav til bilernes tagkonstruktion. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel

Nyhed: Bilsalg: El-biler med i statistikken

17-11-2009: Salget af elbiler er langsomt og med prøvende skridt ved at vise sig i de månedlige salgsopgørelser fra De Danske Bilimportører. Af den seneste tælling fra oktober viser det sig, at elbilerne sidder på 0,1 pct. af markedet. Læs artikel

Nyhed: Fiat-chef: Kun seks bilmærker om få år

09-12-2008: Det vil kræve en årsproduktion på 5,5 mio. biler at overleve, mener Sergio Marchionne. Disse mærker kan overleve - se om dit bilmærke er iblandt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...