Find mere om:
Ny Ford parkerer selv | bil.guide.dk

Ny Ford parkerer selv

Ford C-Max skal kun have en halv meter i begge ender - så klarer den selv parallelparkeringen.

Det er stadig en disciplin, som kørelærerne har deres hyr med at lære de unge køreskoleelever: Den baglæns parallelparkering mellem to biler. Flere producenter tilbyder selvstyrende parkeringshjælpere, og nu er Ford klar med et nyt system til den næste generation af Ford C-Max.

Ejerne til nyheden kan i bogstaveligste forstand læne sig tilbage og lade Fords nye, automatiske parkeringssystem, kaldet Ford Active Park Assist, klare ærterne.

Systemet scanner begge vejsider for egnede parkeringspladser, mens C-Max’en er i fart og kan styre bilen ind på pladser, mange bilister ellers ville opgive på forhånd. Når systemet er aktiveret, og pladsen fundet, overtager automatikken og styrer bilen på plads – og med en pladsmargin på under en halv meter i begge ender.

Også under særlige forhold

Systemet reagerer på impulser fra i alt 10 sensorer, som er placeret på C-Max’ens sider og kofangere. Side-sensorerne scanner for plads i vejsiderne – med en fart på op til 30 km/t – og når systemet registrerer en egnet plads, aktiveres en alarm, ligesom føreren får besked via et display.

Sensorerne scanner passivt, selvom parkeringssystemet ikke er slået til. Det betyder, at føreren kan aktivere systemet, når bilen har passeret forbi en mulig plads. Systemet har allerede valideret pladsen, og dermed er det muligt at foretage en automatisk styret parkering, så at sige med tilbagevirkende kraft.

Føreren har kontrol over speeder og bremse og vælger selv bak- eller fremadgående gear, mens systemet overtager styringen af bilen.

Systemet tager også højde for særlige forhold og vil f. eks. afvise en potentiel parkeringsplads i en smal ensrettet gade med parkerede biler i begge vejsider, fordi manøvren rummer en fare for kollision.

Nyhed: Sikkerhedsudstyr er første skridt mod selvkørende biler

27-07-2015: Teknologi: Tesla, Volvo og Ford er klar med sikkerhedsudstyr, som gør bilen delvist selvkørende. Den udvikling munder ud i helt autonome biler. Læs artikel

Nyhed: Du får stillet diagnosen bag rattet undervejs

02-11-2013: Ford på vej med system i bilen, som måler hjerterytme og blodsukker. Læs artikel

Nyhed: Der er gået inflation i gearene

18-05-2013: VW barsler med en ti-trins automatgearkasse, mens GM og Ford overvejer det samme. Udviklingen stopper ikke her, siger ekspert. Læs artikel

Nyhed: Nu flytter internettet ind i bilerne

08-03-2011: I bilen har det knebet med at udnytte nettet. Men nu kommer det omsider ind i bilerne. Læs artikel

Nyhed: Forden finder selv en parkeringsplads

19-07-2010: Den nye Ford C-Max kan også selv klare parallelparkeringen. Prisen er endnu ukendt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...