Find mere om:
VW holder sig i front som brugtbil | bil.guide.dk

VW holder sig i front som brugtbil

Volkswagen har styrket sin position som det mest populære mærke blandt brugte biler.

Det tyske bilmærke Volkswagen er danskernes foretrukne valg, når der skal købes en brugt bil. Og i 2011 øgede VW endda sin position, oplyser BilBasen, en af landets største hjemmesider til bilsalg.

Samlet set gik markedet for brugte biler frem med 2,6 procent til knap 487.000. Af dem var de ca. 63.500 forskellige udgaver af VW-modeller - svarende til en andel på 13,3 procent af markedet.

Et godt renommé

Ifølge bilbasen har VW med blandt andet Passat og Polo et stærkt program af modeller på det danske marked.

"Dernæst har VW et meget solidt renommé blandt brugtbilkøberne. Det understreges af, at hele 85 procent af tidligere ejere vil købe en VW igen," siger Anders Andersson, direktør for BilBasen.

Næststørst på markedet for brugte biler er Peugeot med en markedsandel på 10 procent. Derefter følger Ford, Opel og Toyota. Blandt disse store mærker er der ikke sket nogen stor forskydning.

Sydkoreanske mærker går frem

Til gengæld stormer de sydkoreanske bilmærker Hyundai og Kia frem på brugtvognsmarkedet.

"Vi begynder for alvor at se effekten af, at Hyundai og Kia i de senere år har solgt rigtig mange nye biler. Således vil de to mærkers andel af brugtbilmarkedet også stige i de kommende år," vurderer Anders Andersson.

Mens danskerne primært køber mindre biler, når de køber en ny bil, så er toplisten over de mest solgte brugte biler større modeller som VW Passat og Ford Mondeo.

"Det er helt tydeligt, at danskerne udnytter, at firmabilerne taber forholdsvis meget i værdi i de tre første år og derfor er rigtig gode køb på brugtbilmarkedet," siger Anders Andersson.

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige brugte bil

Ritzau

Nyhed: Danskerne vil køre brugt Golf

12-03-2010: Danskerne elsker at køre VW Golf, især årgangen fra 1997 og frem, som er den mest solgte brugtbil. Men også Ford Mondeo og Peugeot 206 er populære. Læs artikel

Nyhed: 70’er- og 80’er-biler er kommet i høj kurs

08-09-2015: Flere og flere køber deres drømmebiler fra 70’erne og 80’erne, der nu kan indregistreres som veteranbiler. Læs artikel

Nyhed: Stor interesse for ældre Porscher

07-09-2013: Flere kører en ældre Porsche 911, mens nyklassikere som VW Golf GTI MKI eller Alfa Romeo GTV endnu ikke er slået igennem herhjemme. Læs artikel

Nyhed: Stigende priser på GTI-klassikere

25-05-2011: GTI-biler fra 1980’erne er ved at etablere sig på klassiker-markedet og stiger hurtigt i værdi. Læs artikel

Nyhed: Her er de mest populære cabrioleter

27-07-2010: Fornuftige priser og solid mekanik gør Peugeot 206, VW Golf og Mazda MX-5 populære. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...