Find mere om:
Test: Grøn messe i en krisetid | bil.guide.dk

Test: Grøn messe i en krisetid

82 verdenspremierer og mange elbiler på næste uges motorshow i Frankfurt.

Markedet er stadig i knæ, og situationen den værste for bilindustrien i mands minde, men der vil uden tvivl traditionen tro være masser af salgstaler, når messecentret i det centrale Frankfurt torsdag 17. september officielt slår dørene op til den 63 internationale biludstilling.

Godt nok har store japanske mærker som Nissan og Mitsubishi meldt afbud. Men strømmen af smugpremierer, som vi har modtaget her på redaktionen, viser, at verden ikke står helt stille.

Således kan den tyske automobilsammenslutning, VDA, som står bag messen, da også fortælle, at den byder på hele 82 verdenspremierer, hvor nogle dog nok vil være facelifts a la Volvo C30 og C70.

Alligevel er der spændende nyt under stjernerne. Tag bare den første nye Saab i 12 år, 9-5’eren, den nye Citroën C3 eller Skoda Superb Combi, der repræsenter udvikling i forskellige segmenter.

I en helt anden boldgade finder vi el- og hybridbilerne, som helt klart vil blive skubbet i front. Better Place, der sammen med Renault og DONG har store planer herhjemme, barsler med nyheder, mens Peugeot og Citroën viser deres versioner af den elektriske Mitsubishi Miev, og VW måske – måske ikke - løfter sløret for en eldrevet Lupo. Jo, der bliver også nok at fortælle om i år. Krise eller ej.

Vi vil selvfølgelig være til stede. Og vi bringer en fyldig reportage i næste uge. Allerede mandag aften løfter nogle af bilfabrikkerne sløret for nogle af de største nyheder, mens 10.000 journalister invaderer messeområdet allerede tirsdag morgen.

Nyhed: 40 års biludvikling på parade

20-10-2009: Jubilæum: Årets Bil i Danmark er nu blevet kåret i 40 år. Hædringen viser bilernes teknologiske udvikling og er et spejl af samfundet. Læs artikel

Nyhed: Fiat-chef: Kun seks bilmærker om få år

09-12-2008: Det vil kræve en årsproduktion på 5,5 mio. biler at overleve, mener Sergio Marchionne. Disse mærker kan overleve - se om dit bilmærke er iblandt. Læs artikel

Nyhed: VW-gruppen blev den store taber

20-10-2009: Både Volkswagen, Seat og Skoda tabte salg og markedsandele i 2008. Læs artikel

Nyhed: Elbiler på vej

20-03-2009: Hvordan realiteterne bliver, er stadig usikkert for nogle - mens andre fabrikanter har helt konkrete elbilplaner. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...