Find mere om:
Næsten 1.300 franske bilpåhit | bil.guide.dk

Næsten 1.300 franske bilpåhit

For tredje år i træk er PSA Peugeot Citroën det franske firma, som har søgt om flest patenter.

I den store sammenhæng er bilen stadig ung og ufærdig. Måske har den kun nået teenage-alderen, og i hvert fald er der stadig behov for nytænkning og nye påhit.

Det ved man lidt om hos Citroën, som har en lang tradition for at gå nye og egne veje – og ofte med held. Atter i år og for tredje år i træk er PSA Peugeot Citroën den franske virksomhed, som har søgt om flest patenter.

Ifølge den franske Patent- og Varemærkestyrelse ”Institut National de la Propriété Industrielle” (NPI) har koncernen i 2009 søgt om 1.265 patenter, hvilket er 304 flere end i 2008.

Nyskabelser i kabinen

På trods af den økonomiske krise fastholder koncernen åbenbart sine investeringer i udvikling. Førstepladsen i antallet af patenter afspejler i hvert fald det høje aktivitetsniveau i koncernens udviklings-afdelinger.

De nye patenter er et vigtigt supplement til bestanden af de allerede eksisterende og skal bidrage til, at koncernen når sine mål om at være langt fremme inden for bildesign og udvikling af biler med lav udledning af CO2. Mange af patenterne vedrører reduktion af udledning af CO2 via motorstyring og antiforurening, spændende biler med nyskabelser i kabinen samt sikkerhed via udvikling af stadigt mere effektive bremsesystemer.

»For koncernen er udviklingsarbejdet en af vore stærke sider, som giver os mulighed for at differentiere os fra konkurrenterne,« siger chefen for udviklingsafdelingen Marc Duval-Destin.

I 2009 investerede PSA Peugeot Citroën koncernen 2,1 mia. euro i udvikling, svarende til 5,6 pct. af omsætningen inden for koncernens bilaktiviteter.

Test: Grøn messe i en krisetid

20-10-2009: 82 verdenspremierer og mange elbiler på næste uges motorshow i Frankfurt. Læs artikel

Nyhed: Nyt kuld af Kylle, Pylle og Rylle

05-07-2014: De oprindelige trillinger fra Citroën, Peugeot og Toyota holder nu i helt ny udgaver hos de danske forhandlere. Vi har kørt de første par hundrede kilometer i den ene, nemlig Peugeot 108 – en overraskende god oplevelse. Læs artikel

Guide: Fem prisbaskere i Danmark

14-01-2012: Bilerne under 100.000 kr. er blevet populære i Danmark. Her er nogle af mulighederne. Læs artikel

Test: Fire frække biler til en halv mio.

02-09-2011: Den hårdkogte GTI, den klassiske baghjulstrækker, designerbilen og den nyeste med kaleche. Læs artikel

Nyhed: Franske miljøambitioner

12-08-2010: Franske Peugeot og Citroën fører sig frem med nye ambitioner på miljøområdet. PSA Peugeot Citroën solgte sidste år næsten en mio. biler med en CO2-udledning på mindre end 130 g/km. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...