Find mere om:
Peugeot tæt på ny Le Mans-racer | bil.guide.dk

Peugeot tæt på ny Le Mans-racer

Peugeots nyeste våben i kampen om Le Mans Series med kodenavn 90X har kørt de første omgange.

Man skal ikke så mange år tilbage, før en ”dieselhakker” på Le Mans ville have været helt utænkeligt. Men i vore dage er det dieselracerne fra Audi og Peugeot, der sætter dagsordenen.

Netop nu er Peugeot Sport er i fuld gang med at udvikle og bygge afløseren til Le Mans raceren 908 HDi FAP og viser nu de første fotos af prototypen til 2011, kaldet Peugeot 90X.

Efter at have været gemt væk fra offentlighedens søgelys i Peugeot Sports haller i Vélizy, har Peugeots nyeste våben i kampen om Le Mans Series med kodenavn 90X netop kørt de første omgange.

Wind leader på bagenden

»Vi har haft en målsætning om, at 90X skulle ud og køre inden slutningen af året, og det er vi meget tilfredse over at have opnået. Vejen er dog stadig lang og der venter os fortsat meget arbejde, før vi er klar i 2011,« understreger Olivier Quesnel, direktør for Peugeot Sport.

Peugeot 90X opfylder ACO’s reglement for 2011 og er derfor bl.a. udstyret med en wind leader på bagenden. Dette nye element på bilen skal forhindre, at den letter i tilfælde af spin ved høj hastighed. Ligesom på 908 HDi FAP har Peugeot Sport valgt et koncept med lukket bil, hvilket giver de 900 kilo, som reglementet foreskriver.

»Hvad angår motorisering og teknologier, er vi stadig ved at undersøge forskellige muligheder. Vi arbejder fortsat på udviklingen af motoren. De forskellige udholdenhedsløb fungerer i virkeligheden som et laboratorium for Peugeot, som giver mærket mulighed for at udvikle teknologier og hele tiden være på forkant,« siger Bruno Famin, teknisk direktør for Peugeot Sport.

Nyhed: Lotus på hormonkur i ny hidsig version

21-05-2016: Donkervoort DB GTO-RS er en Lotus-klon, som er blevet mere ond med årene, og den er i dag en af de hurtigste biler, du kan få til gadebrug. Læs artikel

Test af Peugeot 308 R HYbrid

22-01-2016: Vel ligner den blå og sorte Peugeot 308’er noget fra et tuner-træf. Men det er den ikke, slet ikke. Den er franskmændenes bevis på, at hybrid-teknik også kan være hurtig og udfordrende. Foreløbig har fabrikkens udviklingsafdeling ét eksemplar – det er det, vi kører her. Læs artikel

Test: Peugeot hvæsser kløerne

01-12-2015: I den medrivende GTI-klasse har Peugeot været fraværende de senere år. Men nu er den franske løve tilbage på jagtsporet. Takket være 270 turboheste og et sæt aggressive køreegenskaber er den nye 308 GTi klar til at bide skærmkasserne af VW Golf GTI & co. Læs artikel

Nyhed: Peugoet 308 R Hybrid er et fartbæst

28-04-2015: Peugeot viser den køreklare 308 R Hybrid, der yder hele 500 hk. Læs artikel

Test af Peugeot 308 GT 1,6l THP 205

10-02-2015: Så er der en ny topmodel af Peugeot 308 lige om hjørnet: 308 GT og den matchende stationcar 308 SW GT udstråler dyr stil. Men kører den nye franskmand så overbevisende, at den fortjener de to afgørende bogstaver G og T? Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...