Find mere om:
Nyhed: Rolls-Royce åbner skandinavisk-forhandler | bil.guide.dk

Nyhed: Rolls-Royce åbner skandinavisk-forhandler

Det engelske super-luksusmærke klar med forhandler i Stockholm fra august, som også skal dække det danske marked.

Et af verdens mest ultimative luksus-bilmærker får nu en skandinavisk forhandler, som også skal dække Danmark. Fra august vil de eksklusive Rolle-Royce-modeller nemlig kunne ses og købes i Stockholm, hvor det engelske supermærke, der er ejet af BMW, åbner bilforretningen, som også skal dække de baltiske lande.

”Vi ser en øget efterspørgsel på vores biler i Sverige og i hele regionen, hvor Rolls-Royce betragtes som noget af det ypperst inden for luksus. Den nye forhandling viser, at vi fortsat ønsker at vokse og få nye kunder i nye markeder,” lyder det bl.a. fra James Crichton, Regional Director, Rolls-Royce Motor Cars.

I forvejen har Rolls-Royce vind i sejlene og har udvidet med nye forretninger verden over, så man nu er oppe på 50 forhandlere.

Rekordåret for den noble engelske mærke var 2014, hvor der blev solgt 4.063 biler. Det faldt i 2015 til 3.785 biler efter afmatning på det kinesiske marked. Men 2015 blev stadig det næstebedste år nogensinde, og en ny Dawn-model, som er en cabriolet og en drivers car, der bygger på den mindste Ghost, ventes at sætte mere gang i salget.

På danske plader med fuld afgift starter en Ghost fra anslået seks-syv mio. kr., mens den største Phantom begynder fra i nærheden af en halv snes mio. kr.

Det er dog ikke tilfældigt, at den nye forretning får til huse i Sverige. Salget af superluksusbiler boomer nemlig på det svenske marked, hvor der er mange købedygtige kunder og afgifterne er lave. Her er der forhandlere af flere supermærker, som bl.a McLaren, mens Lamborghini Copenhagen i fjor åbnede en afdeling i Malmø.

Da avisen sidst lavede en opgørelse over salget af superbiler i Sverige, det var i slutningen af 2014, var der i løber  af dette år, solgt 178 Porsche 911' ere, 18 Bentley Continental, 57 assorterede Ferrari-modeller, 14 ditto Aston Martin og syv Mercedes SLS’er. Så er niveauet lige som lagt.

Herhjemme blev der i samme periode kun solgt en brøkdel så mange luksusbiler, blandt andet to Bentleyer.

Den nye importør ønsker ikke, at oplyse, hvor mange biler, man forventer at sælge. Herhjemme er der kun solgt en ny Rolls-Royce inden for de senest mange år, det var i 2013, og den første siden 2005 – før finanskrisen.

Det er den svenske Callisma Group, som skal stå for den nye forhandling i Sverige.

Nyhed: Gudinden skinner for alvor igen

06-01-2011: Rolls-Royce er kommet godt fra land med BMW som ejere. Salget er fordoblet i år, og forventningerne til fremtiden er store. Vi har besøgt fabrikken. Læs artikel

Test: Rolls-Royce er "made in Germany"

12-10-2010: De fornemme luksusbiler bliver dog fortsat samlet på Goodwood-fabrikken i Storbritannien. Læs artikel

Nyhed: Fremtidsluksus i hyperklassen

29-06-2016: Rolls-Royce Vision Next 100 er en rullende elektrisk drevet kæmpe sedan for to personer, hvor de noble ombordværende kan ankomme stående og med stil. Læs artikel

Nyhed: Solskin på super-luksusklasse

23-09-2015: Den nye Rolls-Royce Dawn rykker grænserne for, hvor ekstravagant en cabriolet kan være. Læs artikel

Guide: Her er der fart på salget af Rolls-Royce

02-10-2014: Oplevelse: Vi besøger Rolls-Royce-forhandleren H.R. Owen i det centrale London, som afsætter 200 af de eksklusive biler hvert år. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...