Find mere om:
Test: Personligheder med frihøjde | bil.guide.dk

Test: Personligheder med frihøjde

Audi Q5, Mercedes GLK og Volvo XC60 er eksklusive og praktiske alternativer til klassiske stationcars. Men meget forskellige og ganske kostbare.

Trends og tidsånd er faktorer, som ikke er til at spøge med. De ved de hos bilfabrikkerne, som hurtigt tog det til sig, da SUV erne med deres høje kørestilling, solide udstråling og praktiske indretning hittede, og de sprøjtede nye modeller ud. Det var dengang.

I dag er de store SUV-dinosaurer politisk ukorrekte og usælgelige herhjemme. Nøgleordet er downsizing uden at gå på kompromis med kvalitet og udstråling. Det har banet vejen for en stribe nye eksklusive crossovers, der kan det hele med stil uden at støde nogen. Derfor har Audi netop søsat sin Q5 og Volvo sin XC60, der skal tage kampen op mod veteranen i klassen, BMW X3. Men det er også værd at tage et kig på Mercedes GLK, der er en dyrere, interessant outsider.

Vi har sat de tre nyheder i stævne til en dyst. Ikke mindst, fordi de tre hver især er reelle alternativer til en Audi A4 Avant – eller endda en A6 Avant – en Volvo V70 eller en Mercedes C-Klasse stationcar. Alle er biler, der kører personvognsagtigt, alle er ganske praktiske i det daglige, og alle har X-faktor. Men her hører lighederne også op.

Under de markante linjer gemmer der sig nemlig vidt forskellige gemytter. Og selv om de – trods alt – fylder godt i landskabet, så er der ikke mere plads end i de klassiske stationcars. Og så er der lige prisen. Med en startpris på 651.000 kroner for Audi Q5, 666.000 kroner for Volvo XC60 og hele 884.000 kroner for Mercedes GLK bevæger vi os også i prismæssige luftlag, hvor der er rigtigt mange alternativer. Volvo er den kønneste, Audi kører bedst, og Mercedes er både til by og land.

Alle de tre duellanter har hver især potentiale til at vinde vores dyst. Når det alligevel bliver Audi Q5, er svaret klart. Bilen fra Ingolstadt klarer sig simpelthen bedst i alle discipliner.

Lad os tage livtag med tidsånden?

Nyhed: Fiat-chef: Kun seks bilmærker om få år

09-12-2008: Det vil kræve en årsproduktion på 5,5 mio. biler at overleve, mener Sergio Marchionne. Disse mærker kan overleve - se om dit bilmærke er iblandt. Læs artikel

Test: Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

08-05-2014: Nye firmabiler er rullende kontorer og alt, hvad en moderne forretningsmand m/k kan forlange. Benhård konkurrence giver lav beskatning og ekstra højt udstyrsniveau i de nye modeller. Christian Schacht, redaktør på JP Aarhus Motor, har testet biler siden 1997 og gennemgår her 13 aktuelle businessmodeller i den klassiske størrelse. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel

Nyhed: Biltyve kører tysk

20-10-2009: Statistik: Især Mercedes er det foretrukne bilmærke, når biltyvene har behov for at transportmiddel. Læs artikel

Nyhed: Audi, BMW og Mercedes i nyt våbenkapløb

01-02-2014: Superbiler: Der er udbrudt våbenkapløb i overhalingssporet på den tyske autobahn. Audi, BMW og Mercedes kæmper om at have den hurtigste firmabil på programmet. Foreløbig er Mercedes og Audi vinderne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...