Find mere om:
Populære biler får topkarakter | bil.guide.dk

Populære biler får topkarakter

En minibil, en familiebil, en hybridbil og en SUV er blevet testet og fundet gode nok.

Suzuki Swift, Citroën C4, Honda CR-Z og Hyundai ix35 er populære biler inden for hvert sit segment.

De fire biler er netop er blevet crashtestet og klarer generelt set frontalkollisionen flot. Der er plads til forbedringer i nogle af bilerne, når det gælder beskyttelse ved sidekollision og af fodgængere.

Kollisionstesten er foretaget af det anerkendte Euro NCAP. Det europæiske organ for bilsikkerhed giver alle bilerne de maksimale fem sikkerhedsstjerner. For Suzuki og Hyundai er der tale om en fremgang fra fire stjerner ved seneste test, der dog foregik efter lidt andre regler.

Har rettet ind

”Crashtesten fra Euro NCAP viser en glædelig udvikling, hvor vi ser stadig flere biler opnå topkarakter. Det kan tolkes som et tegn på, at bilproducenterne har rettet ind efter de skrappe krav”, siger Søren W. Rasmussen, som er FDM's sikkerhedsrepræsentant i Euro NCAP-samarbejdet.

Resultaterne er dog ikke bedre, end at der stadig plads til forbedringer.

Alle fire biler er gode ved frontalkollision, men mindre gode i den såkaldte pæletest. Her ydes der kun middelmådig beskyttelse af chaufføren i Swift og Hyundai, mens den i C4 er direkte svag.

Høj barnesikkerhed

C4 er desuden ene om at have en middelmådig piskesmældsbeskyttelse. Det er dog ikke så graverende mangler, at topkarakteren ikke kunne bevares.

”Pælestesten afslører svagheder i sidebeskyttelsen, ligesom hovedstøtterne stadig konstrueres lemfældigt i blandt andet Citroën C4. Alle de fire testede biler er dog gode nok til at kvalificere sig til det særlige fradrag i registreringsafgiften på mellem 2.100 og 3.600 kr.," siger Søren W. Rasmussen.

Barnesikkerheden er høj i alle fire biler, men når det gælder venlighed over for fodgængere, opnår Citroën C4 under halvdelen af de mulige point, noget dårlige end den næstdårligste, Hyundai.

Hyundai var til gengæld ene om at have fejl i sikkerhedsudstyret under testen. I en test foldede en airbag sig ikke ud, hvilket trækker kraftigt ned.

LÆS OGSÅ: SUV'er passer nu bedre på fodgængerne

Crashtest-resultater

Citroën C4: ”Ringe hovedstøtter”

Citroën har fint styr på beskyttelsen af forsædepassagerer ved kollision forfra, men det er stærkt skuffende, at beskyttelsen ved siddekollision ikke er bedre. Hovedstøtterne må siges at være en 'ommer'.

Honda CR-Z: ”Sikker hybrid”

Den lille hybrid-Honda klarer crashtesten meget flot, og bekymringer om sikkerhedssvigt på grund af ny hybridteknik er gjort til skamme. Særlig fint er det, at også hovedstøtterne er velkonstruerede.

Hyundai ix35: ”Pas på fodgængerne”

Ix35 er af den nye generation, hvor mindre biler erstatter de store gammeldags firehjulstrækkere. Det er der kommet en god og sikker bil ud af, om end bilens høje front stadig er noget aggressiv over for fodgængere.

Suzuki Swift: ”Stærkt forbedret”

I gruppen af biler med rimelig anskaffelsespris er det en fornøjelse at konstatere, at den nye Swift klarer sig så godt, som tilfældet er. Kun den meget krævende pæletest udviste et resultat, der efterlader plads til forbedringer.

Kilde: FDM

Nyhed: Nye biler har styr på sikkerheden

03-09-2010: Trods skrappere krav er der topkarakterer til fire biler, der netop har gennemgået omfattende crashtest. Men der er stadig plads til forbedringer, viser testen. Læs artikel

Test af Suzuki Alto

20-10-2009: Sikkerhed: Der er drøje hug til Suzuki Alto i ny crashtest. FDM kalder resultatet uhørt dårligt. Læs artikel

Nyhed: Skarpe mikro-tilbud til under 100.000 kr.

11-04-2015: Opel Karl starter fra 80.000 kr. Mange mikrobiler med aircondition til 100.000 kr. Læs artikel

Guide: Fem prisbaskere i Danmark

14-01-2012: Bilerne under 100.000 kr. er blevet populære i Danmark. Her er nogle af mulighederne. Læs artikel

Nyhed: 10 biler under 100.000 kr.

17-05-2010: Da Chevrolet lancerede den nye Spark til 85.900 kr. for et par måneder siden, satte de samtidig gang i en lavine af prisnedsættelser. Og relativt set har det nok aldrig været billigere at købe ny bil i Danmark. Her får du fordele og ulemper ved de 10 billigste biler lige nu. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...