Find mere om:
Ford rydder op og fintuner sin Kuga | bil.guide.dk

Ford rydder op og fintuner sin Kuga

Ny front, ny dieselmotor og nyt betjeningssystem i Fords SUV.

Herhjemme er salget af Ford Kuga først ved at komme i gang, efter at importøren sænkede priserne drastisk, men i resten af Europa har modellen været en stor succes for Ford.

Nu er koncernen så klar med et ret omfattende facelift til den kompakte SUV, så den er klar til at konkurrere med bl.a. den helt nye VW Tiguan.

Udefra er fronten helt ny, så Kuga i højere grad minder om den store Edge, der kommer senere i år, baglygterne er også nye, mens en række nye alufælge også byder sig til.

VW giver Tiguan to elmotorer

Mere interessant er det, at interiøret er blevet opgraderet væsentligt, bl.a. er der ryddet op i antallet af knapper, mens det fremover er muligt at vælge sin Kuga med 8 tommer berøringsfølsom skærm og tredje generation af stemmestyringssystemet Sync. Og for første gang kan man tale til sin bil på dansk, eftersom Sync 3 er blevet udvidet med fem nye sprogvarianter, så systemet nu fungerer på i alt 14 forskellige europæiske sprog.

Ny dieselmotor

Motorprogrammet byder på to dieselmotorer og én benzinmotor i to forskellige konfigurationer. Den nye 1,5-liters TDCi-dieselmotor yder 120 hk, storebroren på 2,0 liter findes i to varianter med henholdsvis forhjuls- og fire-hjulstræk og yder henholdsvis 150 og 180 hk. Endelig er der også mulighed for at vælge en 1,5-liters benzinmotor med enten 120 hk eller 182 hk med henholdsvis forhjuls- og firehjulstræk.

Fords aktive parkeringssystem er nu også blevet tilgængeligt i Kuga, hvor også Active City Stop-systemet har fået en opdatering. Active City Stop er et system, som forhindrer kollisioner i tæt bytrafik. Begge koster dog ekstra. Danmarks bedste SUV’er

Den nuværende Kuga fås fra 287.000 kr. for en 1,5 benzinudgave med 150 hk og basisudstyret Trend. Vi kender ikke priser eller introduktionstidspunkt for den nye Kuga, men regn med, at priserne sikkert vil stige lidt.

Test af Ford Kuga 2,0 TDCI 4WD, VW Tiguan 2,0 TDI 4WD aut

17-05-2014: Brugttest: Drømmer du også om en lækker firehjulstrækker? Så er der hjælp at hente i en Ford Kuga eller VW Tiguan, der koster det halve som fem år gamle brugte. Læs artikel

Nyhed: Ford på vej med luksus-SUV

22-12-2013: Ford Edge bliver den hidtil største og mest luksuriøse SUV i Europa. Samtidig bliver den storebror til Kuga. Læs artikel

Test af Ford Kuga 2,0 TDCi

10-11-2013: Ford Kuga giver fornemmelse af personbil, men prisen er for høj. Læs artikel

Test af Ford Kuga

22-06-2013: Nr. 4. Ford Kuga har testens bedste undervogn, men også den sløveste motor. Læs artikel

Test af Ford Kuga

05-04-2013: Ingen SUV kører så godt og så underholdende som den nye udgave af Den blå Ovals Kuga – den står jo også på samme teknik som Ford Focus, så det er forståeligt nok. Men når det kommer til plads og forbrug haler de bedste konkurrenter ind – og på pris bliver Kuga hægtet helt af. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...