Find mere om:
Nyhed: Faceliftet Rav4 lanceres som hybrid | bil.guide.dk

Nyhed: Faceliftet Rav4 lanceres som hybrid

Toyota klar med en hybridmodel i SUV-klassen, når den faceliftede Rav4 lanceres.

Rækken af hybridmodeller vokser støt hos Toyota, som tager SUV’en Rav4 med i rækken, når den tre år gamle model får et facelift sidst på året.

Her spiller en 2,5-liters benzinmotor sammen med to elmotorer. Hvad brændstoføkonomien bliver, har Toyota endnu ikke meldt ud.

Da modellen netop er præsenteret på det nyåbnede motorshow i New York, er der ingen tvivl om, at Rav4 hybrid i stor stil retter sig mod det nordamerikanske marked i modsætning til de mindre Yaris- og Auris-hybrid-modeller, der sælger pænt på vore breddegrader.

Hybridudgaven er den bedste Yaris

Det elektroniske firehjulstræk i Rav4-hybrid sørger ifølge fabrikken for større sikkerhed og bedre stabilitet på glat underlag. Det betyder også, at Rav4 som hybridbil må trække op til 1.650 kg, takket være et såkaldt Trailer Sway Control-system. Derfor kan der også spændes en stor trailer eller campingvogn efter hybridudgaven af Rav4.

En række ændringer

Med faceliftet følger en ny front med LED-forlygter, nyt bagendedesign, opgraderede materialer i kabinen, instrumentering med TFT-skærm og Toyotas nye Safety Sense sikkerhedspakke, der bl.a. omfatter automatisk nødbremse, skiltegenkendelse, vognbaneassistent, adaptiv cruise control og automatisk nedblænding af lyset ved møde med forankørende. Den automatiske nødbremse fungerer for fodgængere ved hastigheder mellem 10 og 80 km/t. og for øvrige objekter ved hastigheder fra 10 km/t. og helt op til bilens topfart.

Som nyt ekstraudstyr kan man nu også tilkøbe et 360-graders panoramaoverblik af bilen og dens omgivelser.

Peugoet 308 R Hybrid er et fartbæst

Her gør sensorer og kameraer rundt om bilen det muligt at se og opdage ting eller personer, der før måske ville have gemt sig i en blind vinkel.

Med i hybridprogrammet er også Prius samt den syvpersoners Prius Plus.

Danske priser og udstyr foreligger ikke. Men den nuværende med 2,0-liters dieselmotor fås fra 387.000 kr.

Nyhed: Her tæller de indre værdier

20-04-2016: Premiere: Fjerde generation Prius giver mere mening, end man umiddelbart skulle tro. Selv om den ser grim ud, kører den godt og ikke mindst langt på literen. Læs artikel

Nyhed: Toyota 4x4 nu med hybriddrift

02-04-2016: Premiere: Toyotas Rav4 fås ikke mere med 4x4 og dieselmotorer. I stedet kommer bilen til april med hybriddrift som firehjulstrukket. Læs artikel

Test af Toyota Auris Hybrid Touring Sports H2 Comfort

21-02-2016: Over halvdelen af Auris-køberne vælger hybrid. Andelen ventes at stige med en faceliftet version, der er sparsommelig, men ikke helt harmonisk. Læs artikel

Test af Toyota Yaris Hybrid H2

22-11-2014: Den faceliftede Toyota Yaris Hybrid er blevet mere civiliseret og økonomisk. Læs artikel

Test af Toyota Land Cruiser 150 T1 2.8 D-4D

17-11-2015: Premiere: Toyotas Land Cruiser er en driftsikker Sahara-krydser og udvikles kun ganske lidt fra generation til generation. Vi tog i vildmarken for at prøve den nyeste. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...