Find mere om:
Nyhed: VW-gruppen blev den store taber | bil.guide.dk

Nyhed: VW-gruppen blev den store taber

Både Volkswagen, Seat og Skoda tabte salg og markedsandele i 2008.

Tabere er der mange af, når vi fører luppen over bilsalget sidste år. Lad os begynde hos VW, der tabte 23 procent af salget og røg fra en 2. plads i 2007 og ned til en fjerdeplads. Her kan et godt salg af den nye Golf ikke opveje ringe afsætning af den lille Fox, Passat og familiebilen, Touran.

- Volkswagen opnåede ikke så højt salgstal og heller ikke så høj markedsandel i 2008 som i 2007. Men vi piver nu ikke, for så galt gik det jo heller ikke, siger informationschef, Henrik Hagen, der noterer sig, at de små biler har præget afsætningen. Syv af de 10 mest solgte biler i 2008 er små biler og den situation har VW ikke tilpasset sig til.

- Så små biler til så lave priser, som har været efterspurgt i 2008, har Volkswagen ikke i sit modeludvalg, tilføjer Henrik Hagen.

Seat kan passende istemme klagesangen, da salget er gået tilbage med en fjerdedel, hvor det ikke mindst er Altea XL, der med en halvering af salget, er ansvarlig for tilbagegangen. Det tredje VW-mærke, Skoda, ser ud til at være toppet, hvad angår markedsandel. Bedst gik det i 2006, hvor den udgjorde godt seks procent, mens den nu er faldet til 5,5 procent.

Nedturen er dog mere udtalt hos Suzuki, der for tredje år i træk må indkalkulere et stort fald i både salg og markedsandel. Mærket, der for få år siden var nummer to, er nu helt nede på en syvendeplads. Den store synder i dén situation er firhjulstrækkeren, Grand Vitara, som stort ikke kan sælges længere, men også bedagede modeller som Ignis og Liana, må bære en del af byrden.

Mærker som Ford og Opel kan passende synge med på jammerklagen, hvis de kan få ørenlyd for svenske Saab og Volvo, som mistede mere end hver fjerde kunde.

Se blot Volvo, som fik 35 procent færre kunder sidste år, mens markedsandelen strøg næsten ligeså langt nedad. Godt gik det heller ikke for Saab, der måtte konstatere, at 25 procent færre kørte ud fra forhandlerne i en ny Saab sidste år.

Sidste vers får franske Renault, der ellers er blevet relanceret med ny importør, flere nye modeller og en kostbar reklamekampagne. Men salget er udeblevet, og faktisk er afsætningen faldet i forhold til forrige år. Importøren er dog fortrøstningsfuld.

- Vores egne undersøgelser peger på, at Renault er på vej opad i anseelse hos de danske bilkunder, så nu må det snart kunne ses i salget, siger pressechef, Søren Hyltoft, der også ser frem til, at der kommer flere nye modeller og en række nye forhandlere i år.

Allersidste pip går til Alfa Romeo, der efter flere års tilbagegang sælger ligeså få biler som BMWs Mini og kun har en markedsandel på 0,26 procent. Det er ikke meget mere end Chrysler og Dodge, der synes, at kunne være på vej ud af det danske marked.

For slet ikke at tale om koreanske SsangYong, der kæmper mod en truende konkurs i hjemlandet og solgte én bil i Danmark sidste år.

Nyhed: 40 års biludvikling på parade

20-10-2009: Jubilæum: Årets Bil i Danmark er nu blevet kåret i 40 år. Hædringen viser bilernes teknologiske udvikling og er et spejl af samfundet. Læs artikel

Nyhed: Fiat-chef: Kun seks bilmærker om få år

09-12-2008: Det vil kræve en årsproduktion på 5,5 mio. biler at overleve, mener Sergio Marchionne. Disse mærker kan overleve - se om dit bilmærke er iblandt. Læs artikel

Test: Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

08-05-2014: Nye firmabiler er rullende kontorer og alt, hvad en moderne forretningsmand m/k kan forlange. Benhård konkurrence giver lav beskatning og ekstra højt udstyrsniveau i de nye modeller. Christian Schacht, redaktør på JP Aarhus Motor, har testet biler siden 1997 og gennemgår her 13 aktuelle businessmodeller i den klassiske størrelse. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel

Test: Her er de sikreste biler

23-11-2009: Kun 27 biler fra årgang 2010 har fået topkarakter i ny amerikansk crashtest, der stiller større krav til bilernes tagkonstruktion. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...