Find mere om:
Ny model fra Fiat er forløber for en.. | bil.guide.dk

Ny model fra Fiat er forløber for en ny familie

Sedan-model med projektnavnet Ægea – den første i den nye Fiat-familie i Golf-klasse størrelse.

Siden Bravo har der været stille hos Fiat, når vi snakker om Golf-klassen. Men nu sker der noget igen.

Første skud er sedan-modellen, der foreløbig er døbt Ægea, og som netop er vist på Istanbul Motorshow. Den 4,5 meter lange bil bygges af Fiats tyrkiske partner, Tofas, og vises derfor også på de breddegrader.

Modellen lanceres til efteråret, men får ifølge den internationale motorpresse følgeskab af en hatchback og en stationcar i 2016.

Den nye modellinje skal lige som Panda være mere praktisk orienteret i forhold til 500-modellerne, der trækker på den historiske arv.

Den nye model er designet hjemme i Italien. Her er fronten af bilen karakteriseret ved en kølerhjelm med et gennemgående ”bånd”, som strækker sig hele vejen op over bilens tag og skaber en kontinuerlig, ensartet linje. Bilens kølergrill er udformet i et helt stykke med en ny grafisk signatur, hvor Fiat-logoet hviler i midten.

B971998348Z.1_20150604132313_000+GRGLEOAI.2-0.jpg

Med en bredde på 178 cm, 148 cm i højden og en akselafstand på 263 cm, peger Fiat på, at modellen vil blive en af de mest rummelige i klassen, der ikke tæller mange sedaner. Her skulle være god plads til fem velvoksne om bord, mens bagagepladsen er pæne 510-liter.

Motorprogrammet omfatter to Multijet II turbodieselmotorer samt to benzinmotorer med ydelser på mellem 95 og 120 hestekræfter.

Den danske importør kan endnu ikke sige noget om prisniveauet for sedan-modellen, der lander herhjemme til næste år.

Det usædvanlige projektnavn med et ”æ”, der ligner vores danske, er dog ikke så usædvanligt endda. Ifølge Fiat referer det til Ægæerhavet, mellem Europa og Asien, og som samtidig ligger ud for Tyrkiets kyst. Det symboliserer en bro mellem øst og vest, lyder det.

Fiat 500 tilbage til rødderne

”Æ” er dog også en såkaldt latinsk ligatur. Bogstavet ”æ” er nemlig ikke så dansk, som man skulle tro. Det stammer oprindeligt fra latin, som er det alfabet, vi bruger den dag i dag.

I middelalderens latin var ”æ” brugt som en sammentrækning af ”a” og ”e”, og det gør ”æ” stadig i engelsk og fransk. Det kaldes altså en ligatur – her opfattes ”æ” ikke som et selvstændigt bogstav, men som en sammensmeltning mellem ”a” og ”e”.

Nyhed: BMW skruer op for stilheden

19-07-2013: Dieselmotorerne i den opdaterede BMW 5 kan dårligt høres – og gearskifte kan ikke engang mærkes. Der er skruet op for komfort og ingeniørkunst i den nyeste version af tyskernes model i direktørklassen. Læs artikel

Nyhed: Ny Fiat Tipo ruller sig ud i flere versioner

16-03-2016: Fiats nye mellemklassebil kommer som hatchback og stationcar sidst på året. Sedan tages foreløbig ikke til Danmark. Læs artikel

Nyhed: Nye familielån til Seat

23-11-2012: Den spanske søster i Volkswagen-familien vil gerne have en større bid af Golfs store kage. Seat Leon får samme teknik som den nye Golf, mens den nye Toledo bliver en noget billigere løsning. Læs artikel

Nyhed: Her er luksusbilen, der tør være sig selv

27-01-2016: Volvo S90 er luksus på den moderne måde. Bilen lander i Danmark efter sommer. Læs artikel

Test: Falsk motorlyd trætter i power-bil

22-02-2015: Premiere: Peugeot er klar med en 308 GT med for meget kunstig motorlyd. Affjedringen er strammere, attituden mere sport og med kraftige motorer. Priserne er dog høje. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...