Find mere om:
Hyundai overvejer eget Lexus-mærke | bil.guide.dk

Hyundai overvejer eget Lexus-mærke

De luksuriøse Hyundai Genesis-modeller kan blive selvstændigt mærke. Stor coupé viser næste skridt.

Ambitionerne vokser hos Hyundai, som har fået godt fat i de mere luksuriøst anlagte amerikanske bilkøbere med modeller som Genesis, Genesis Coupé og Equus.

Nu vil koreanerne gå et skridt yderligere op ad prestigestigen med konceptbilen Vision G Concept, som netop er vist i Los Angeles.

Den store todørs coupé, som er kreeret af koncernens hofdesigner, tyske Peter Schreyer, har nemlig elementer fra Bentley, BMW, Cadillac og Audi, tilsat et tvist af de linjer, som har gjort Genesis-modellerne populære i USA.

Ifølge amerikansk motorpresse vil Hyundai gøre Genesis til et selvstændigt mærke, ligesom Toyota har lanceret Lexus, Honda har Acura, Nissan har Infinity, og Mazda i sin tid havde Xedos.

»Vi har helt klart planer om produkter, som udvikler Genesis-navnet i fremtiden. Vi har i dag to Genesis-modeller og kan næsten ikke vente med at få mere albuerum i premium-klassen,« lød det fra ledende designchef Christopher Chapman til den internationale motorpresse ved præsentationen.

Konceptet bygger på anden generation af Genesis fra 2013 og byder på et interiør, der minder om dyre designermøbler. Den har samme drivline som den største Genesis, altså firehjulstræk, ottetrins automatgear og en 5,0-liters V8-motor på 426 hk.

Faceliftet Audi A7 er blevet endnu kønnere

Den danske importør har for tiden Genesis sedan på programmet til priser fra 1,1 mio. kr. Det er en bil, vi har testet, og som imponerer med sin omfattende mængde avanceret udstyr til prisen, men som også kører meget amerikansk og flyderagtig i sin fremfærd og mangler X-faktor.

Det er et problem for Hyundai og Genesis i Europa, mens amerikanerne er mere åbne over for nye bilmærker.

Koreansk luksus

Flere modeller

  • Hyundai har godt fat i USA med Genesis-modellen fra 2008, som matcher en BMW 5-serie.
  • Anden generation af Genesis sedan kom i 2013, mens Genesis Coupé bygger på den oprindelige model. Den større Equus fra 2009 matcher BMW 7-serie.
  • Konceptbilen Vision G Concept er ifølge Hyundai ikke en ny Genesis Coupé, men en dyrere og mere eksklusiv modellinje.
  • Hyundai har også for nylig vist konceptbilen Santa Fe Cruz, som er en luksus pickup.

Nyhed: Kæmpe Hyundai Genesis på vej til Danmark

03-08-2014: Premiere: Hyundai er klar med en bil, der konkurrerer med Audi og Mercedes-Benz. Koreanerne regner dog ikke med at sælge ret mange, men skal mere bruge Hyundai Genesis til at vise, hvad de kan teknologisk. Læs artikel

Nyhed: Her er Hyundais nye ansigt

11-11-2013: Ny generation af luksussedanen Hyundai Genesis viser, hvilken vej mærket går. Læs artikel

Test af Hyundai Genesis, Genesis Coupé

07-02-2011: De store Hyundai Genesis og Genesis Coupé er på vej til Danmark. Måske følger også Equus. Læs artikel

Nyhed: Kan Hyundai bygge en Porsche?

08-04-2016: Her er Hyundai’en, der tror, den er en Porsche Panamera. Koreanerne har netop holdt verdenspremiere på konceptbilen i New York. Læs artikel

Nyhed: Her er luksusbilen, der tør være sig selv

27-01-2016: Volvo S90 er luksus på den moderne måde. Bilen lander i Danmark efter sommer. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...