Find mere om:
Nyhed: Super sedan fra Taiwan klar mod Tesla | bil.guide.dk

Nyhed: Super sedan fra Taiwan klar mod Tesla

Taiwanesisk Tesla-konkurrent klarer angiveligt 650 km på en opladning.

Overraskelser er der altid mange af på det enorme cirkus af et motorshow i Frankfurt. En af de store lodne kaniner, som blev trukket op af hatten, var den heftige Thunder Power Sedan.

Den har ikke alene et design, der er som hentet ud af en Jens Lyn-tegneserie fra 1930’erne, den byder også på voldsomme elektriske kræfter, der svarer til enten 373 hk eller 435 hk, alt efter version.

Det rækker til en acceleration 0-100 km/t. på 5,0 sekunder og en topfart på 250 km/t., mens rækkevidden på en opladning vil være hele 650 km.

Det er pænt mere end de 500 km, som en Tesla S og den kommende Audi e-tron quattro concept klarer. Den specielle elbil kan for øvrigt oplades til 300 km kørsel på en halv time – på den tid kan Audien dog oplades til hele 400 km. Audi viser Tesla-dræber

Bilen er bygget af noget så eksotisk som det taiwanesiske firma Thunder Power. Men folkene bag pointerer, at det er dybt seriøst.

Designet er kreeret af det italienske Zagato designstudio i Milano, mens man har allieret sig med en række europæiske bilingeniører og underleverandører. Den tekniske chef er således dr.ing. Peter Tutzer, som ifølge firmaet var manden, der skabte den legendariske 16-cylindrede Bugatti Veyron ud fra et blankt stykke papir.

VW-koncernen går hårdt efter Tesla

Bilen, som vel nærmest er en slags Tesla S-konkurrent, byder bl.a. på baghjulstræk og et avanceret instrumentbord med videostreaming. Men den vil også kunne fås med firehjulstræk. Kampvægten lander dog på to ton med batterier.

Platformen vil kunne udvides til SUV’ere, mindre biler og crossovere, skriver firmaet.

Thunder Power Sedan vil blive lanceret i Europa i 2017, i Kina i 2018 og derefter i USA. Der foreligger ikke noget om priser.

Nyhed: VW vil knuse krisesnak med elektrisk minibus

06-01-2016: Den klarer over 500 km på en opladning og som skal genstarte VW efter omfattende krise. Betjeningen sker ved tale og fagter. Læs artikel

Nyhed: BMW's elbil på gaden om et år

22-03-2012: BMW planlægger lancering af sin eldrevne konceptbil i3 til næste år. i8 lanceres senere. Læs artikel

Test af Renault Dezir

08-02-2011: Renault har fået ny chefdesigner, og Dezir giver et hint om, hvordan bilerne skal se ud. Læs artikel

Nyhed: Her er elbilen, der får Tesla se gammeldags ud

03-05-2016: Kinesisk tech-gigant viser konceptbil, der på sigt vil udkonkurrere Tesla. Læs artikel

Nyhed: Endelig: Sløret løftet for Tesla-konkurrent

05-01-2016: Batmobil-lignende køretøj fra Faraday Future giver hint om en hel serie af nye elbiler. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...