Find mere om:
Nyhed: VW klar med Golf CC | bil.guide.dk

Nyhed: VW klar med Golf CC

Lillebror til VW CC baseret på Golf kommer snart i produktion.

Nye modelvarianter springer i øjeblikket ud med samme hast som blomsterknopperne.

Senest har VW vist konceptbilen NMC, der står for ”New Midsize Coupé” – eller ny mellemklasse-coupé. Modellen, der bygger over samme læst som den Passat-baserede CC, og for den sags skyld Mercedes CLA, smyger sig således ind i en ny klasse af elegante, mellemstore sedaner.

Den er langt mere stilren end den mere praktiske Jetta, som for øvrigt netop har fået et facelift, men ikke længere importeres til Danmark.

Med sine 4,60 meter er NMC lidt kortere, men samtidig bredere og lavere end Jetta, der bygger på den forrige Golf VI. Den nye model er dog baseret på den nye fælles MQB-platform og dermed Golf VII. Premiummærker sælger som aldrig før

Kina smitter af

Konceptbilen blev præsenteret på den store biludstilling i Beijing. Og det er ikke tilfældigt, markedet for sedaner er nemlig stort i Kina.

B97755424Z.1_20140505111908_000+GP2CDES4.2-0.jpg

I forvejen har Audi lanceret den elegante A3 Limousine, fordi der er efterspørgsel efter den slags biler i Kina, og det smitter også af i Europa.

En pæn succes med VW CC og Mercedes CLA er dog helt klart medvirkende til, at VW nu lancerer endnu en model i den nye klasse.

Flere steder i verden sælger Jetta godt, for eksempel i Nordamerika, mens kuffert-udgaven af Golf aldrig har fået rigtig fat i Europa, og i Danmark i særdeleshed. Dette, uanset om modellen har hedder Jetta, Bora eller Vento.

VW NMC går formentlig i produktion i 2016, og den skal bygges i Kina og Mexico. Det er endnu uklart, om den kommer til Europa. Men det er svært at se, hvorfor det ikke skulle ske.

Det er VW’s hofdesigner Klaus Bishoff, som er den officielle mand bag NMC-linjerne, som vil kunne passe ind de fleste steder i verden.

Flere på vej

De store premium-mærker Audi, BMW og Mercedes sprøjter i disse år i det hele taget nye modelserier ud i lange baner. Flere andre bilfabrikker er også blevet inspireret og er på vej med modeller, som skal løfte deres image og fylde de nye nicher ud. VW Golf med fremtidens teknik

Det gælder bl.a. Peugeot og Opel, som skulle være på vej med Mercedes CLA-inspirerede modeller. Men også koncernsøsteren Skoda er på vej med en, hvilket blev vist med Vision C Concept.

Nyhed: VW viser ny toplimousine

04-05-2015: Nyt stiligt VW-koncept antyder den næste Phaeton og fremtidens VW-design. Men den store limousine kommer måske kun i Kina. Læs artikel

Nyhed: Her er VW’s mini-Tiguan

14-03-2016: Konceptbilen T-Cross viser, hvordan en kommende højbenet Polo-konkurrent til Renault Captur kan tage sig ud. Læs artikel

Nyhed: VW vil knuse krisesnak med elektrisk minibus

06-01-2016: Den klarer over 500 km på en opladning og som skal genstarte VW efter omfattende krise. Betjeningen sker ved tale og fagter. Læs artikel

Nyhed: BMW viser ny mellemklasse-sedan

09-12-2015: Ny mindre BMW sedan afsløret. Den er i første omgang tiltænkt det kinesiske marked. Læs artikel

Nyhed: Super sedan fra Taiwan klar mod Tesla

02-10-2015: Taiwanesisk Tesla-konkurrent klarer angiveligt 650 km på en opladning. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...