Find mere om:
Nyhed: Volvo er endelig klar med konkurrent til.. | bil.guide.dk

Nyhed: Volvo er endelig klar med konkurrent til Audi og Mercedes

Sexet, sporty og meget svensk. For nogle lyder det måske modsætningsfyldt, men sådan er den næste Volvo, der får premiere til sommer.

Når man alligevel kommer sent til festen, kan man i det mindste ligeså godt gøre sin entré med manér. Sådan må Volvo have tænkt, da de konstruerede den nye S90, som afløser S80, der er blandt de ældste biler på markedet.

Man skal i hvert lede længe efter en Volvo-sedan i direktionsklassen med et mere selvbevidst design med en front klart inspireret af den store XC90, mens selve karrosseriformet er forsøgt gjort mindre firkantet og mere coupeagtig i sin fremtoning.

Selvfølgelig skorter det heller ikke på avancerede sikkerhedssystemer i bilen, der bl.a. skal konkurrere mod Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-klasse, men selvfølgelig også den helt nye Jaguar XF.

Den nye S90 er f.eks. udstyret med et avanceret, halvautomatisk system, Pilot Assist. Ved hjælp af små, automatiske bevægelser af styretøjet hjælper systemet med at holde bilen inden for vejmarkeringerne op til en motorvejshastighed på op til 130 km/timen. Samtidig er det ikke nødvendigt at have en anden bil foran.

S90 introducerer også en verdensnyhed i forbindelse med City Safety: Large Animal Detection, et system, der er i stand til at opdage store dyr, som f.eks. elge og heste - dag og nat. Teknologien hjælper med at undgå påkørsel ved hjælp af en intuitiv advarsel og nødbremseassistance.

11111.png

Motorprogrammet er det samme, som vi kender fra XC90, som bilen i øvrigt også deler konstruktion med. Topmodellen er en opladningshybrid med op til 407 hk, så er der en benzinmaskine med 320 hk og to dieselvarianter med hhv. 190 og 235 hk. Alle er med fire cylindre.

Indvendigt er der et instrumentbord, der minder meget om det, vi kender fra XC90, dvs. med en kæmpe farveskærm i midten til betjening af en række funktioner.

Inden døre burde der være masser af plads, for akselafstanden er øget med hele 10 cm i forhold til dagens model, samtidig med, at S90 også er vokset en smule i de ydre dimensioner.

Der er verdenspremiere på den nye S90, når januars biludstilling i Detroit slår portene op. Til marts kommer V90, som er herregårdsvognen og den direkte arvtager til den kendte V70. Begge modeller skulle være klar herhjemme til sommer.

Nyhed: Her er luksusbilen, der tør være sig selv

27-01-2016: Volvo S90 er luksus på den moderne måde. Bilen lander i Danmark efter sommer. Læs artikel

Nyhed: Luksus fra de kinesiske svenskere

13-12-2015: Det svenske mærke følger op på SUV-succesen med luksusbilen S90 – med fire cylindre, stor fart og masser af luksus-udstyr. Læs artikel

Test af Volvos 60-serie

22-02-2014: Hvad har Volvo, som de andre ikke har? Altså lige bortset fra de svenske aner. Vi krydser Danmark i tre modeller for at finde svaret på, hvad det præcist er, der gør en Volvo til noget særligt. Om noget overhovedet. Læs artikel

Nyhed: Her er Volvos nye luksusbil

19-04-2011: Bilproducenten bruger udstillingen i Shanghai til at fremvise sin nye konceptbil. Læs artikel

Test af Saab 9-5, Volvo S60

07-10-2010: Sexet, sporty og meget svensk. Mød de to store nyheder fra Saab og Volvo, der skal redde fabrikkernes fremtid. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...