Find mere om:
Svensk sportsvogn til 45 mio. kr. | bil.guide.dk

Svensk sportsvogn til 45 mio. kr.

Koenigsegg One:1, der har 1.360 hestekræfter og koster 45 mio. kr., var på dansk besøg.

En samlet styrke på 1.360 hk, et moment på 1.371 newtonmeter, en acceleration 0-400 km/t på 20 sekunder – og nedbremsning fra 400 km/t – 0 på 10 sekunder. Alt er ekstremt på den nye hypersportsvogn, den svenske Koenigsegg One:1. Også prisen, som er to mio. euro, eller 45 mio. kr. i Danmark.

Den nye bil, som netop er vist på det internationale motorshow i Geneve, var på kort visit i Danmark, hvor manden bag, Christian von Koenigsegg, præsenterede sin nyeste baby ved et eksklusivt arrangement på det private bilmuseum, Strøjer Samlingen, på Fyn.

Forsamlingen er da heller ikke i tvivl, da Hr. Koenigsegg presser pedalen ved en lille showcase, og den voldsomme motor hvæser som en drage. Indenbords med udsigt til de tykke mågevingedøre og masser af letvægtsmaterialer er der dømt intim cockpitstemning.

Vild tyr slippes løs

Selvbygger

B97613055Z.1_20140401135546_000+GUEBH42B.2-0.jpg

Den svenske iværksætter byggede sin første superbil, CC8S, i 2002. Mens de første biler var baseret på V8-motorer fra Ford, konstruerer Koenigeegg i dag det hele selv.

Siden er bilerne blevet stadig vildere og byder på en teknologi, der på mange områder er avanceret og foran selv store bilfabrikker med kæmpe udviklingsbudgetter.

Således er 1:One drevet af en centerplaceret V8-motor med to turboer, og der er brugt masser af nyudviklet avanceret letvægtskulfiber, hvor selv fælgene er fremstillet er letvægtsmaterialet.

Luksuslegetøj i den fede ende

Avanceret

One:1 antyder, at bilen yder 1 hk per kg. Og et avanceret computersystem betyder, at ejeren kan downloade data om den racerbane, han skal køre.

»Da vi satte udviklingen af bilen i gang, vidste vi ikke, hvad konkurrenterne af superbiler ville komme med. Så vi gjorde alt for at gøre den ekstrem på alle måder. Målet var at udvikle en bil, som ikke kun er en gadebil, men også kan blive nummer et på banerne. Vi har presset den på alle områder, og den er vulgær. Men den er også rettet af, så den er kørbar og ikke et monster,« fortæller Christian von Koenigsegg, om bilen, der kun bygges i seks eksemplarer, som alle er solgt.

Sponsorarrangement

Arrangementet var kommet i stand sammen med Aston Martin Young Drivers, som arbejder med at fremme talenter inden for dansk motorsport.

Teglværksejer og bilentusiast, Jørgen Strøjer, som er manden bag museet, har lige udvidet samlingen med en af de første Koenigsegg, nemlig model CC8S, der har produktionsnummer fem og en V8-motor på 655 hk.

McLaren til hverdagsbrug

»Det er fantastisk, at man med så få midler har kunnet skabe noget så stort. Man har taget kampen op mod de store i bilindustrien og alligevel formået at udvikle biler, som teknologisk er i verdensklasse,« siger Jørgen Strøjer.

Toppræstationer

Koenigsegg

  • Firmaet Koenigsegg blev grundlagt i 1994 af Christian von Koenigsegg. Den første model var CC8S fra 2002.
  • Koenigsegg CCR hentede rekorden for den hurtigste serieproducerede bil i verden ved en hastighed på 388,87 km/t og slog McLaren F1. Rekorden holdt til september 2005, da Bugatti Veyron opnåede en topfart på 407,5 km/t.
  • Koenigsegg One:1 er en modificeret udgave af Koenigsegg Agera R med 1.140 hk, som koster cirka det halve. Altså 7,5 mio. kr. uden afgift.

Nyhed: Audi A8 XL med tre sæderækker

19-04-2016: Ultra lang Audi A8 med seks døre og tre sæderækker klar til en usædvanlig køber. Læs artikel

Guide: Top 10 over verdens dyreste sportsvogne

04-06-2015: Hvor dyr kan en sportsvogn egentlig blive? To mio. kr.? Let. Fem da – måske 10 mio. kr.? Verdens dyreste sportsvogne passerer faktisk let det runde beløb og langt mere endnu. Her er top-10-listen med priser, vi næppe tror mulige. Læs artikel

Nyhed: Svenske Koenigsegg vil slå Bugatti

21-03-2015: Svenske Koenigsegg klar med hyperbil, der giver baghjul til alt, også Bugatti. Læs artikel

Nyhed: Datsun kører 0-100 km/t på 2 sekunder

23-08-2011: Verdens hurtigste bil? Se Datsun fra 1972 banke en ny Maserati i forrygende acceleration. Læs artikel

Nyhed: Den rappeste Corsa

28-04-2011: Med 210 hk har Opel Corsa OPC i ”Nürburgring Edition” 18 hk flere end den almindelige Corsa OPC. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...