Find mere om:
Nyhed: Hidsige sportsmodeller skal løfte.. | bil.guide.dk

Nyhed: Hidsige sportsmodeller skal løfte mærke-image

Sportsligt: Volvo følger Audi, BMW og Mercedes og rendyrker nu Polestar som eget sportsbrand, der skal give mere kant til det ellers politisk korrekte mærke.

BMW har M-modellerne, Mercedes AMG, mens Audi har Quattro og S-line. Nu vil Volvo også lege med og profilere mærkets eget performance-brand.

Ligesom hos konkurrenterne har Volvo, dog kun i visse lande, lanceret en full scale superbil med racerteknologi, nemlig en S60 Polestar med 350 hk, mens du kan købe Polestar Performance Parts som byggeklodser, lige fra optimering af motor, udstødning eller undervogn til komplette pakker med styling, så der skabes en bil, der et langt stykke hen ad vejen følger den rigtige køkkenblå S60 Polestar. Den lanceres i flere lande i år.

Det er i første omgang modellerne V40, S60, V60 og XC60, som kan få overhalingen. En fuld pakke til en S60 vil beløbe sig til godt 105.000 kr. Alle pakkerne monteres af forhandlerne, og det kan ske på både nye som brugte Volvoer, der beholder garantien.

Skal give noget tilbage

Niels Möller, som er international chef for Polestar, forklarer, hvad der er filosofien bag performance-modellerne, især med hele pakken om bord.

»Polestar-bilerne skal være sjove at køre. Jo mere du presser dem, des mere respons får du fra motor, gearkasse, styretøj og undervogn,« siger Niels Möller.

Han uddyber, hvorfor et mærke som Volvo, der ellers har slået tonen an på ting som sikkerhed, miljøvenlighed og bæredygtighed, nu skal markedsføre et sportsbrand som Polestar, som Volvo købte i fjor.

Det sker bl.a., fordi der på verdensplan er et stigende marked for performance-modeller og eftermontering, især fra kineserne. Men han pointerer samtidig, at Volvo ikke vil sælge ud af dyderne.

»Bilerne skal stadigvæk være sikre og komfortable med gode sæder, som man kender Volvo for. Det her er noget, som vi bygger oven på,« siger han.

Også på vej til S90

Volvo pointerer da også, at det ikke vil påvirke brændstofforbrug eller miljøpåvirkning, hvis en model får en motoroptimering.

Herhjemme vil det umiddelbart være firmabilkunder, der især vælger V60, som vil være oplagte Polestar-købere, vurderer den danske importør.

Fire hurtige biler i dyst på banen

Niels Möller lægger ikke skjul på, at Polestar også skal være med til at løfte imaget yderligere for Volvo. Der er således også Polestar-pakker til de nye S90 og V90-modeller i støbeskeen, mens der ikke umiddelbart er planer om kits til XC90.

»Det vil kunne virke for voldsomt på en stor SUV med 300-400 hk at gå imod de værdier, som Volvo gerne vil stå for,« siger Niels Möller.

Køreglæden tilbage

Der er flere årsager til, at især premium-mærkerne lancerer forsat flere performance-modeller eller kits til de disse. Og at Volvo nu vil lege med, vurderer brancheekspert Rene Tønder Nielsen, Udvikling A/S.

»I en tid, hvor der bliver overladt mere og mere af bilernes styring til teknologi, er der signalværdi i at have modeller, hvor du selv kan have kontrol og skabe din egen køreglæde,« siger René Tønder Nielsen.

Godt nok har mainstreammærker som f.eks. Opel også en række hurtige OPC-modeller. Men konceptet er mere gennemført hos premiummærkerne. Og det kan være en del af Volvos strategi med det omfattende Polestar-arbejde.

»Volvo er næsten et premium-mærke, men ikke helt, og en Polestar kan måske være med til at give de sidste 10-15 pct.,« vurderer Rene Tønder Nielsen.

Mere motorsport

Det er uklart, hvor mange forskellige rendyrkede Polestar-modeller, som S60 Polestar, der er på vej, men den eneste nuværende ægte Polestar er konkurrent til fartbomber som BMW M3 og vil ligge på omkring 1,3-1,4 mio. kr. på danske plader. Den danske importør har endnu ikke besluttet, om S60 Polestar skal tages hjem. Det vil i givet fald ske senere på året.

Verdens 10 hurtigste sedaner

De forskellige Polestar-kits, som fra april kan bestilles i Danmark, lanceres samtidig med, at Volvo satser kraftigt på motorsport som deltager i WWC World Touring Car Championship.

Polestar

Baggrund

  • Volvo købte i fjor stylingfirmaet Polestar, som arbejder tæt sammen med motorsporten. Ud over rendyrkede Polestar-modeller vil Volvo nu sælge forhandler-monterede performance-kits, der både omfatter nye og brugte biler.
  • En række bilfabrikker har lignende performance-afdelinger. Mest markant er BMW med M-modellerne, Mercedes med AMG og Audi med RS-udgaverne.

Guide: Disse luksusbiler kan du købe til minipris

17-05-2016: Du kan få en stor fed luksusbil til samme pris som en minibil, hvis du køber bilen brugt. Bileksperter guider dig til de bedste modeller. Læs artikel

Test af Volvo Ocean Race edition

24-11-2014: Volvo V60 med fin ny dieselmotor findes også i en speciel Volvo Ocean Race Edition. Læs artikel

Test: Tre firmabiler med lavt forbrug

04-10-2012: Det er ved at være tid til, at rigtigt mange skal skifte firmabilen ud. Læs artikel

Test af Volvo V60 Cross Country Momentum AWD Aut

29-03-2016: Volvo V60 Cross Country er vellykket, men betjeningen af bilen er omstændelig. Læs artikel

Guide: Genvej til en Voldsom Volvo

16-03-2016: Premiere: Det svenske mærke er klar med Polestar Performance Parts, som er et sportsligt byggeklodssæt. Vi kører S60 med kittet, hvor du kan tone personligheden i små trin. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...