Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Test af brugtbil - Ford Focus stationcar | bil.guide.dk

Test af brugtbil - Ford Focus stationcar

Ford Focus stationcar er både rummelig og sportslig, men også lidt dyrere i drift.

Ford Focus st.car

Priseksempel: Årg. 2010. Ford Focus Collect, stationcar, 90 TDCi, 123.000 km, 99.500 kr.

Anden generation af Ford Focus blev produceret fra 2004-2010.

Plusser: Kvalitet, gearkasse, køreegenskaber.

Minusser: Højere driftsomkostninger.

Hold øje med: turbolader på 1,6 diesel, rumlende kuglelejer, EGR-ventil. Rustbeskyttelse.

Prisen er hentet på Bilpriser.dkBørnefamilier kan også have det sjovt. Det er udgangspunktet for Ford, der bygger biler med mere nerve og føling med mekanik og vej. Det gælder også den solide Ford Focus, der kom i 2004, hvor 2005-modellen faktisk blev kåret til Årets Brugtbil nogle år senere.

Det er der flere gode grunde til. Modellen, der bygger på samme platform som Mazda3 og Volvo S40, giver nemlig meget bil for pengene.

Veludstyrede modeller

Afløseren kom i 2010, men Ford solgte i overgangen de veludstyrede Collect-modeller, som også er en af de håndplukkede i vores gennemgang, der meget godt illustrerer, hvad du kan få for pengene.

Du kan også få den elegante og mere helstøbte afløser. Den er typisk et par årgange nyere og koster fra 40.000 kr. mere. Med et bagagerum på 475 liter er Focus den marginalt mindst rummelige.

Dyrere i drift

Ford Focus har et højere reservedelsindeks end de andre, så den er lidt dyrere i drift.

Samtidig har der været en del problemer med den ellers ganske letløbende dieselmotor 1,6 fra PSA, som klarer 22,2 km/l. Her har der været bøvl med motorer, hvor turboen er brudt sammen, efter at smøringen med olie er stoppet.

Vær derfor ekstra opmærksom, hvis bilen har kørt mange korte ture. Til gengæld er udvalget af Focus større end ved de andre modeller.

Det betyder, at du kan være heldig måske at finde benzin-modeller eller den større og noget dyrere 2,0 liters dieselmotor, hvor der ikke har været tilsvarende problemer.

Konklusion

Ford Focus er klart den mest velkørende. Den er også noget dyrere i drift, og der kan være problemer med dieselmotoren. Derfor kommer Focus ind på en tredjeplads.

Test: Brugt Opel eller Ford?

04-05-2014: Brugttest: Ford Mondeo og Opel Insignia er begge gode brugtkøb. Som de to eneste i firmaklassen er priserne attraktive, og udbuddet stort. Men hvilken er den bedste? Læs artikel

Test: Brugte familiestationcars med overskud

07-03-2013: Ford Mondeo og VW Passat købes typisk som brugte af danske børnefamilier. Men hvilken er egentlig bedst? Læs artikel

Test af brugtbil - Renault Megane

25-05-2016: Renault Megane giver meget værdi for pengene og er billig i drift. Læs artikel

Test af brugtbil - Opel Astra Wagon

25-05-2016: Opel Astra er noget rustik, men den er rummelig og forholdsvis billig i drift. Læs artikel

Test af Ford C-Max Titanium 150 Ecoboost

01-05-2015: Premiere: Ford C-Max har fået et gennemgribende facelift, der gør MPV-modellen mere agil og ungdommelig at se på – og bedre kørende. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...