Find mere om:
Stationcar med streg under sport | bil.guide.dk

Stationcar med streg under sport

Den elegante Mercedes CLA kommer nu som Shooting Brake, der er en elegant stationcarversion.

Der er stadig nicher at fylde ud for bilfabrikkerne, hvor premium-mærkerne fører an. Seneste skud er en såkaldt Shooting Brake version - af den i forvejen nonchalante CLA, altså en krydsning mellem en coupé og en stationcar.

Modellen har samme ydre mål som den fire dørs CLA, nemlig 4,63 meter, og et lidt større bagagerum, som lander på 495 liter, hvilket er en anelse større end storebror, C-klassen. Når bagsædet lægges ned, vinder C-klassen dog med 1.510 liter mod 1.354 liter i CLA.

B971798568Z.1_20141203095249_000+GTQHFGP4.2-0.png

Totallængden er stadig ti centimeter kortere end en C-klasse, og selv om Mercedes lover, at der er fire centimeter mere loftshøjde på bagsædet i forhold til den noget snævre CLA sedan, er der altså tale om en bil, hvor der først og fremmest er lagt vægt på livsstils-attituden frem for praktikalitet.

Unikt udstyr

Mercedes betoner også, at modellen kan bestykkes med en række unikke udstyrsdetaljer eller pakker. Det gælder bl.a. en speciel lyssætning, hvor lys fordelt på 13 kilder, der også er i nakkestøtterne, kan skabe en special atmos-fære i bilen. I den anden ende finder du en app, hvorfra man kan tjekke, hvor meget brændstof, der er i tanken.

Mercedes går efter et mere ungdommeligt image, derfor er det heller ingen overraskelse, at modellen kan fås som en skrigende lakeret Orange Art Edition eller som AMG Line.

Flere bilmærker vil være premium

Selvfølgelig kommer den også som en rigtig AMG-model med 360 hk og firehjulstræk.

Fra starten byder motorprogrammet på de firecylindrede 2,1-liters dieselmotorer på 136 hk og 170 hk samt de 1,6-liters benzinmotorer på 122 hk og 156 hk og en 2,0’er på 211 hk.

Inden døre får sedanudgaven af CLA sammen A-klassen en mindre opgradering med højere finish, som Shooting Brake er født med.

Muligheder for firmafolket

Mercedes har fået godt fat i firmabilisterne med C-klassen efter drastiske nedsættelser på pris og den beskatningsmæssige værdi ved erhvervsleasing.

Importøren kan endnu ikke sige noget om danske priser eller beskatningsværdier på Shooting Brake, der lander herhjemme til februar-marts.

Den fire dørs CLA er i dag stadig forholdsvis dyr i forhold til en C-klasse, der ligger på en beskatningsmæssig værdi på godt 400.000 kr. for en stationcar med en 136 hk dieselmotor.

Men Lars van het Erve, pressechef hos Mercedes Danmark, ser potentiale for modellen som firmabil.

»CLA Shooting Brake har helt klart muligheder i firmabilsklassen. Især for de, som gerne vil have en bil med mere spræl end C-klassen. Kunderne kan dog også komme fra et helt andet segment end de, der normalt kigger efter en C-klasse,« siger han.

I samme modelrække findes crossoveren GLA, der også er på leasingselskabernes prislister.

Mercedes GLA med klumper i oplevelsen

Den skifter dog, som de andre Mercedes-modeller, snart navn. Det bliver nemlig de fem grundserier A, B, C, E og S. Alle crossover-modellerne får betegnelsen GL. Det vil sige, at GLA nu kommer til at hedde GL A-klasse, mens GLK hedder GL C-klasse. CLA vil på samme måde blive til CL A-klasse. Der kommer 30 nye modeller inden 2020, og derfor rationaliserer Mercedes navnene.

Mercedes

Mange modeller

  • Den mindste Mercedes-serie består nu af fire modeller.
  • A-klasse, CLA, CLA Shooting Brake og crossoveren, GLA.
  • Nye modelnavne betyder, at Mercedes snart vil døbe modellerne CL A-klasse, GL A-klasse og så videre. Samme metodik kommer inden for de andre modelserier.

Nyhed: Praktisk E-klasse med stilrene linjer

15-06-2016: Mercedes løfter sløret for den nye E-klasse stationcar, som lander herhjemme til efteråret. Læs artikel

Test af Mercedes CLA 200 Shooting Brake

14-04-2015: Premiere: Mercedes presser flere og flere modeller ud af samme platform. Nu er CLA Shooting Brake klar med mere plads til hovedet på bagsædet end i den almindelige CLA. Læs artikel

Test: Den bedste Mercedes lige nu

28-03-2015: Mercedes har ramt plet med C-klassen. Bilen er gået fra at være kedelig til klasseprimus. Læs artikel

Test af Mercedes C 180

31-08-2014: Premiere: C-Klassen er den vigtigste Mercedes i Danmark. Nu kommer den som stationcar, og det tilføjer et praktisk stænk til den mest vellykkede Mercedes i mange år. Læs artikel

Nyhed: Bagdelen er en fordel

20-06-2014: Mercedes C-klasse stationcar er større og mere ungdommelig, men vokser kun beskedent i bagagerummet. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...