Find mere om:
Minibiler med spændvidde | bil.guide.dk

Minibiler med spændvidde

Seat IBZ og Kia Venga viser, at bredden i miniklassen bare vokser.

I takt med, at flere og flere downsizer til minibilerne, vokser nicherne. Tag bare IBZ-modellen, som Seat lancerede i Frankfurt. Den er godt nok officielt et koncept, men reelt er det en næsten grydeklar stationcarversion af Ibizamodellen, som søsættes herhjemme til marts.

Modellen med det skarptskårne ”piledesign”ligger i direkte forlængelse af det sportslige image, som Seat gerne vil have, og den appellerer til familier, som netop gerne vil sende de signaler. Men uden at gå på kompromis med det praktiske. Den 4,22 meter lange bil byder nemlig på hele 410 liter bagagerumsplads.

I en anden boldgade finder vi den nye Kia Venga, der er en direkte konkurrent til den nye Citroën C3, som Kia-designerne har skulet til. Begge byder bl.a. på et panoramaagtigt tag som ekstraudstyr.

Umiddelbart virker bilen som et gedigent, praktisk og ganske smart bud i miniklassen. Det er i hvert fald den til dato mest europæiske bil fra det koreanske mærke. Det gælder også produktionsmæssigt, Venga laves nemlig på søsterkoncernen, Hyundais fabrik i Tjekket, der ligger tæt på Ceed-fabrikken i Slovakiet.

Inden døre finder vi et instrumentdesign med elementer fra både Ceed og livsstilsbilen, Soul og en finish, som nok er gedigen, men ikke så lækker som hos flere af konkurrenterne. Venga søsættes herhjemme i starten af det nye år med de 1,4 og 1,6 liters benzin og dieselmotorer, vi kender fra Ceed samt en nyudviklet 1,4 liters diesel på 75 hk.

Nyhed: Skarpe mikro-tilbud til under 100.000 kr.

11-04-2015: Opel Karl starter fra 80.000 kr. Mange mikrobiler med aircondition til 100.000 kr. Læs artikel

Test: To vinderbiler og en dumpekandidat

03-11-2012: Nye biler er i dag oftest så gode, at det plejer at være de berømte små marginaler, som gør udslaget, når vi fælder dommen i testdueller. Læs artikel

Test: Småbiler med plads

23-07-2012: De små MPV’ere i miniklassen er blevet en fast del af gadebilledet. Her er tre bud. Læs artikel

Guide: Hvilken familiebil skal du vælge?

06-12-2014: Hverdagsliv: Hvad er mest praktisk; en stationcar, en mpv eller en crossover? Vi lader en ergoterapeut vurdere familie-alternativerne. Læs artikel

Nyhed: Under åben himmel i en minicabriolet til lavpris

10-08-2014: Flere bilmærker tilbyder modeller med elektrisk stoffoldetag, så du kan få frisk luft. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...