Find mere om:
Flere nye udfordrere i firmaklassen | bil.guide.dk

Flere nye udfordrere i firmaklassen

Ny Mercedes C-klasse, Kia Optima og faceliftet Peugeot 508 følger Passat og Mondeo.

Mere premium-fornemmelse. Det er nøgleordet for mange af de nye firmabiler.

Ud over de nye VW Passat og Mondeo-modeller følger nemlig også Mercedes C-klasse Stationcar, den helt nye Kia Optima, den faceliftede Peugeot 508 og en outsider som den forhjulstrukne BMW-mpv, 2-serie Active Tourer, der er ekstrapraktisk.

Det store slag kommer til at stå mellem Mondeo og Passat, hvor Folkevognen vil gøre kunststykket at blive mere premium og rykke en klasse op og konkurrere direkte med bl.a Audi A4, BMW 3-serie og Mercedes C-klasse.Det kan dog blive en udfordring, vurderer Henrik Rohmann-Sønderby, salgsdirektør hos Nordania Leasing.

»Premiummodellerne vil gøre alt for at holde fast i deres markedsandel. Passaten ser ud til at være en fin bil. Men den skal også bevise, at den har kvaliteterne til at begå sig i premium-klassen. Det er nogle hårde nitter, som den er oppe imod,« siger Henrik Rohmann-Sønderby.

Han konstaterer, at selv om den nuværende Passat er en fin bil, er det svært, når den måske ligger 100.000 kr. højere end en Peugeot 508. Derfor har Passaten heller ikke solgt overvældende.

B971348248Z.1_20140901142000_000+G9HF7N20.2-0.jpg

»Passaten har haft den udfordring, at den har prissat sig selv ude af markedet. Så der er ikke så mange, der decideret har ventet på den. Mondeo er der flere, der venter på. Samtidig har Ford vist, at de har været gode til at skrue pakker med priser og udstyr sammen,« konstaterer han. Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

Udstyr lokker

Udstyr er fortsat en af de store maddinger i konkurrencen om at flytte markedsandele, lyder det fra Lars Eegholm,« adm. direktør i Leaseplan.

B971348248Z.1_20140901142000_000+G9HF7NVC.2-0.png

»Flere og flere forsøger at lokke med et meget højt udstyrsniveau, og tendensen forsætter ned i mellemklassen. For eksempel ser vi navigationanlæg i den nye Peugeot 308 stationcar. Samtidig har Audi stor succes med at sælge udstyrspakker, som pt. er nedsat,« siger Lars Egholm.

I et marked, hvor bilimportørerne kan konkurrere på plads, pris, udstyr og premium-fornemmelse, er prisen stadig afgørende, pointerer Michael Svendsen, pressechef hos brancheorganisationen Business Danmark. Han mener dog, at en premium-oplevelse vil overtrumfe mere udstyr, når prisen matcher, og forklarer, hvorfor premium-mærkerne har vundet frem.

»Udstyret i dag er nærmest overvældende, og det kræver ofte en teknisk viden at sætte sig ind i det, mens premiummærkerne har en brandvalue og taler til følelserne. Det giver en meroplevelse at sætte sig ind i sådan en bil,« siger Michael Svendsen.

De er dog også en grænse. Mange erhvervsbilster skal nemlig ind og ud af bilen mange gange om dagen, og det kræver en klassisk stor firmabil i Passat/Mondeo-klassen, vurderer han.

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her.

Firmabiler

Mere premium

  • Stadig mere udstråling og eksklusivitet. Det er nøgleordet hos bilfabrikkerne i disse år, hvor firmabilsklassen er spydspidsen.
  • Sidste år fik den faceliftede Opel Insignia et løft efter den devise. Ford går et skridt videre med Mondeo, mens VW tager det fulde skridt med Passat, som skal være endnu mere rendyrket premium.
  • Baggrunden er bl.a. at premiummærker som Audi, BMW og Mercedes de senere år har fået en stadig større bid af det lukreative firmabilsegment.

Test af den rigtige firmabil - BMW, Opel, Mazda eller Mercedes

19-10-2013: Har kongen af firmabiler – Passat Variant – en chance mod alle de nye konkurrenter? Svaret er gruppetestens største overraskelse. Læs artikel

Test af Audi, Mercedes, VW og Kia i downsizing-klassen

19-10-2013: Mercedes eller Audi? Eller måske en Golf med det hele? Den nye downsizing-klasse skaber helt nye muligheder for en forfriskende firmabil. Her sammenligner vi fire af de mest oplagte bud. Læs artikel

Nyhed: Kias firmabil springer ud som stationcar

07-03-2016: Kias bud i firmabilsklassen nu klar som stationcar, der lander herhjemme til efteråret. Læs artikel

Nyhed: Bagdelen er en fordel

20-06-2014: Mercedes C-klasse stationcar er større og mere ungdommelig, men vokser kun beskedent i bagagerummet. Læs artikel

Test af Audi, BMW, Mercedes og Jaguar i direktørklassen

20-10-2013: Her er det oplagte felt af direktørbiler til rundt regnet 1 mio. kr. – det bedste fra tre tyskere og en englænder. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...