Find mere om:
Guide: Dårlige vinduesviskere kan koste kørekortet | bil.guide.dk

Guide: Dårlige vinduesviskere kan koste kørekortet

FDM har testet otte forskellige vinduesviskere, og den klare anbefaling er, at man holder sig fra de billigste viskere.

Indtil videre har den danske vinter ikke vist sig fra sin værste side. Men i denne uge mener meteorologerne, at temperaturen kan komme ned omkring minus ti grader.

Netop derfor bør du læse med her, hvis du har billige vinduesviskere på din bil.

FDM har i samarbejde med tyske ADAC testet en række forskellige vinduesviskeres holdbarhed og ydeevne i minusgrader ned til ti grader. Specielt de kolde temperaturer er en hård omgang for de billigste vinduesviskere i testen.

”Det er stort set umuligt at se forskel på gode og dårlige viskere. Men som vores test viser, er der ikke bare forskel på prisen, men også holdbarheden og ydeevnen. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilke viskerblade man vælger. De billigste i testen havde svært ved at holde forruden ordentlig ren i især frostvejr, og da holdbarheden også er ringere, ryger en besparelse hurtigt, da de skal skiftes oftere. Vigtigst er dog, at man altid har viskere, der kan holde ruden ren,” siger tekniker i FDM Jørgen Jørgensen og fortsætter:

”Frostvejr er hård ved gummiet, som bliver stift og usmidigt. Det er derfor, vi ofte ser vinduesviskere give op i løbet af vinteren. Sker det, er det vigtigt, at de bliver skiftet. Et godt udsyn er jo afgørende for både ens egen og medtrafikanternes trafiksikkerhed,” siger FDM, Jørgen Jørgensen.

Brugtvognsforhandleren er blevet mere troværdig

Selvom politiet hører mange undskyldninger, når de stopper folk med defekte vinduesviskere, så er det altid førerens og ejerens ansvar, at vinduesviskerne fungerer.

”De skal selvfølgelig virke og kunne rengøre ruden. Det er førerens ansvar at viskerne kan dette, ligesom det også er førerens ansvar, at alt andet udstyr på bilen virker efter hensigten,” Siger Per Knudsen fra København Politis Færdselsafdeling og fortsætter:

”Hvis vi vurderer, at udsynet gennem forruden er så dårligt, at det er til fare for andre trafikanter, så kan der blive tale om betinget frakendelse af kørekortet,” siger han.

Det er fem år siden, FDM sidst testede vinduesviskere. Og selvom kun tre ud af de otte viskere samlet klarer testen til bedømmelsen ’god’, mens de fem øvrige blot er ’gennemsnitlige’, er kvaliteten generelt blevet bedre. Det viser testen, hvor vinduesviskernes holdbarhed blandt andet er blevet langtidstestet med 150.000 viskerslag i regnvejr.  

Guide: Brug klimasystemet rigtigt og husk vedligeholdelse

08-07-2016: Brug bilens aircondition så ofte som muligt. Det giver et bedre klima i kabinen, og systemet holder længst, hvis det bruges jævnligt. Læs artikel

Guide: Tag din bils skavanker i opløbet

26-04-2016: Vejhjælpsselskaber er snart klar med system, der over nettet trådløst overvåger bilens tilstand og kan reagere ved ulykker. Læs artikel

Nyhed: Smart system gør din aldrende bil intelligent

23-11-2015: Med ny boks får du de samme muligheder i din ældre bil som hos de nyeste luksusbiler. Læs artikel

Guide: Hold fælgene skinnende rene

10-06-2015: Midler i alle prislag renser dine aluminiumsfælge og gør det sværere for bremsestøvet af få fat. Omtanke kan spare dyre plejemidler. Læs artikel

Nyhed: Vi gider ikke længere polere bilen

30-05-2015: Vi køber mere fælgrens, men mindre lakpleje, oplever Sonax, som har en vifte af bilplejemidler. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...