Find mere om:
Nyhed: Motor-hæder til Ford og VW | bil.guide.dk

Nyhed: Motor-hæder til Ford og VW

Fords letløbende trecylindrede Ecoboost kåret til den bedste motor igen - VW 1,4 TSI med cylinderfrakobling kåret til bedste nyhed.

For andet år i træk kan den lille fleksible og sparsommelige trecylindrede 1,0 Ecoboost benzinmotor fra Ford hente titlen som ”International Engine of The Year”.

Det skete, efter en international jury på 87 fagjournalister kårede de bedste motorer på markedet. Her hentede VW-koncernen også hæder for den nye 1,4 TSI-ACT benzinmotor, der blev kåret som »Årets bedste ny motor”.

Ny teknologi

Den byder på ”Cylindre on demand”, der ellers tidligere har været forbeholdt otte- og 12-cylindrede motorer, hvor flere cylindre kan slås fra.

I VW’s 1,4 TSI bliver den firecylindrede motor forvandlet til en mere sparsommelig tocylindret af slagsen, når det er nødvendigt. Det betyder, at forbruget er sænket 15 pct. i forhold til den tidligere generation af TSI-motoren. Det medfører bl.a., at en Polo Blue GT med 140 hk og næsten GTI-præstationer kan klare 21,7 km/l.

Vi har flere gange testet motoren, der kan skifte mellem fire og to cylindre på 13-36 millisekunder, og må konstatere, at det sker næsten umærkeligt og diskret.

En helt speciel motor

Dean Slavnich, der er redaktør for Engine Technology International og næstformand i juryen, noterer sig, at det kun er tredje gang i kåringens 15-årige historie, at den samme motor vinder to gange i træk som Ford gør det i år.

B97213467Z.1_20130619143340_000+GFE4P43T.1-0.jpg

»Det siger noget helt specielt om en motor, at den får prisen to år i træk og stadig bliver betragtet som en af de bedste motorer på markedet. Sejren er ekstra imponerende i år, hvor en så ekstraordinær god motor som VW’s 1,4 TSI-ACT kommer på markedet, og Ford alligevel igen formår at være juryens favorit,« siger han.

VW's mere klassiske 1,4 TSI har dog også tidligere klaret sig godt; den har gennem tiden hentet 13 priser i forskellige kategorier af kåringerne.

Fords motor har den egenskab, at den leverer ydelse som en større motor, men forbrug som en mindre.

Den opskrift har Ford succes med, og man fordobler nu produktionen af motoren, som bl.a. ligger i Fiesta og Focus, og som kommer i den nye Mondeo.

Bred nyhedshøst

Ford betegner deres motor som et gennembrud.

»Med en teknologi så moden som forbrændingsmotoren, er det sjældent, at man oplever et virkeligt gennembrud, men det er, hvad teamet bag har opnået,« siger Joe Bakaj, der er vicepresident for globale drivlinjer hos Ford.

Blandt årets nyhedshøst kom Ferraris 6,2 liters V12 motor fra Berlinetta ind på andenpladsen, fulgt af Mazdas 2,5 liters Skyactive benzinmotor, Jaguar/ Land Rovers 3-liters V6 Supercharged, Teslas elmotor fra Tesla S og Fiats tocylindrede 875 ccm. turbo CNG, der kører på naturgas.

Kraftfulde vindere

I den ligeledes tunge klasse fra to til tre liter kunne Porsche høste hæder for den 2,7 liters DI, som findes i Boxster og Cayman-modellerne.

McLaren hentede hæder i klassen over med den 3,8 liters V8-motor, som skyder den adrætte Mclaren MP4-12C af sted til 100 km/t på tre sekunder.

De muskelomvundne kraftværker gør det endnu mere imponerende, at en lille Ford-motor på kun 0,9 liter vinder den totale sejr for andet år i træk.

Gruppeeksamen i poloklassen

De bedste motorer

Kategorien: nyheder 2012/2013

  • 1. VW: 1,4 TSI-ACT
  • 2. Ferrari: 6,3 liters V12
  • 3. Mazda: 2,5 liters Skyactive benzin
  • 4: Jaguar/Land Rover: 3 liters V6 Supercharged
  • 5. Tesla: Elektrisk motor fra Tesla S på 302 hk-416 hk
  • 6. Fiat: tocylindret 875 kubiks turbo CNG (naturgas)

Nyhed: Firmabilisterne vil have automatgear

30-12-2015: Stadig flere af de professionelle bilister vil have automatisk gearskifte i den nye firmabil. Læs artikel

Test: Stor test: 13 firmabiler til lyst og last

08-05-2014: Nye firmabiler er rullende kontorer og alt, hvad en moderne forretningsmand m/k kan forlange. Benhård konkurrence giver lav beskatning og ekstra højt udstyrsniveau i de nye modeller. Christian Schacht, redaktør på JP Aarhus Motor, har testet biler siden 1997 og gennemgår her 13 aktuelle businessmodeller i den klassiske størrelse. Læs artikel

Nyhed: Der er gået inflation i gearene

18-05-2013: VW barsler med en ti-trins automatgearkasse, mens GM og Ford overvejer det samme. Udviklingen stopper ikke her, siger ekspert. Læs artikel

Test: Sekskamp i Golfklassen

14-10-2012: Den helt nye Kia Ceed, udfordrer sammen med den næsten lige så friske Hyundai i30, de klassiske konkurrenter som Citroën C4, Ford Focus, Opel Astra og Volkswagen Golf. Læs artikel

Nyhed: Større muskler til patruljevognene

20-10-2009: Flere hestekræfter og større fl eksibilitet til politiet, der nu også skal til at køre Skoda. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...