Find mere om:
Volkswagens luksusbil er kinesisk | bil.guide.dk

Volkswagens luksusbil er kinesisk

Vi tager plads i den største Volkswagen lige nu. Den kinesiske Phideon.

BEIJING — Er der noget, det kinesiske folk kan lide, er det en ægte tysk Folkevogn.

VW er nemlig et af de dominerende bilmærker i Kina, og Maos sønner og døtre kunne købe den første VW i 1984, efter at mærket havde lavet den obligatoriske joint venture med et lokalt selskab.

Design og udvikling foregår stadigvæk primært på tyske Wolfsburg, og det gælder også den nye topmodel, der blev afsløret på årets bilshow i Beijing. Her slog de på trommer for en kæmpeudgave af Passat.

B972304131Z.1_20160531104349_000+GQLTDDHU.2-0.jpg

Bilen er lavet med ekstra god plads til voksne på bagsædet – for en kinesisk direktør har selvfølgelig chauffør og sidder selv på bagsædet.

Phideon kaldes kreationen, som betyder noget i retning af stolt og rummelig, og plads er der masser af i vognen, der strækker sig over fem meter, og som i Kina skal afløse Phaeton, mens resten af verden indtil videre må nøjes med Passat og Touareg, når det gælder de største VW-modeller.

Umiddelbart vurderet har Phideon ikke noget at skamme sig over. Ved første øjekast ligner den måske nok en Passat-sedan, men den er mærkbart større på alle leder og tilsat mere krom og en lille spoiler på bagklappen. Bilen er 5,05 meter lang, 1,87 bred og 1,48 meter høj med en akselafstand, der strækker sig over mere end tre meter. Dermed er den næsten lige så stor som en Audi A8. Nyheder og kopier

Størrelsen fortsætter i kabinen, hvor den er bygget til de mange kinesere, der foretrækker at køre med chauffør, så de kan udnytte tiden til at arbejde omme på bagsædet. Især i Shanghai og Beijing er køerne lange, så der er i VW’s topmodel mulighed for massage, køling i sædet og indbygget køleskab.

Middelmådig kvalitet

Har de ondt et vist sted over faldende aktiekurser eller udsigten til, at mange års økonomisk optur er ved at stilne lidt af, kan de selvfølgelig også få mekanisk massage. Og i bedste Kina-stil er der et hav af muligheder for underholdning ombord, men kvaliteten er ikke på niveau med det, vi kender fra de europæiske modeller, og visse knapper ville aldrig blive tilladt i en Polo på vore breddegrader. Det gælder også omme på førersædet, der ved første øjekast har samme design og udrustning som den europæiske Passat, men selv om plastickvaliteten er god, virker flere knapper billige, og der er heller ingen digital instrumentering som i Passat.

B972304131Z.1_20160531104349_000+GQLTDDHV.2-0.jpg

Til gengæld er Phideon den første Volkswagen, der kan leveres med nattesyn, altså infrarøde kameraer, så man f.eks. kan spotte dyr eller fodgængere på øde veje.

Moderne teknik

Den står på den helt ny Audi-platform, kaldet MLB 2, der også bruges til den nye A4 og Q7 og kommer med to ganske kraftfulde maskiner. Topmodellen er med 3,0 V6-benzinmotor og 300 hk og et moment på 480 Nm, og som er koblet til en ottetrins automatgearkasse og firehjulstræk. Navn: 480V6.

B972304131Z.1_20160531104349_000+GQLTDDI0.2-0.jpg

Basismodellen er med en toliters benzinmotor, der yder 250 hk og præsterer et moment på 350 Nm. Den har også automatgear, men trækker kun på forhjulene. Senere kommer der en hybridversion. Volkswagen Phideon bygges af SAIC-Volkswagen, som er det ene af koncernens to kinesiske partnerskaber.

Billig

Phideon kommer på markedet til september, og priserne vil starte ved ca. 320.000 yuan og 360.000 yuan for topmodellen. En kinesisk yuan svarer stort set til en dansk krone. Til sammenligning forlanger Audi, som også er store i Kina, 520.000 yuan for en forlænget A6 med 272 hk V6-motor. Volkswagen producerer også Passat i Kina, der i visse versioner kaldes Magotan, og den starter ved 190.000 yuan. Der er altså virkelig meget bil for pengene, alligevel undrer brancheiagttagere sig over, hvorfor VW lancerer en stor sedan på et tidspunkt, hvor SUV-bølgen er størst, også i Kina.

I Kina drømmer alle om ny bil

Phideon er som nævnt udviklet i Tyskland, så tyske medier er begyndt at spekulere i, hvorvidt koncernen overvejer at markedsføre den i andre lande end Kina, ikke mindst fordi Auto Bild har spottet en Phideon kørende rundt i Hamborg, og fordi en afløser til Phaeton har lange udsigter. Men indtil videre er det altså en kineser.

JP var inviteret til Beijing af VW.

Fakta

Volkswagen i Kina

  • Man har to lokale joint ventures, SAIC Volkswagen og FAW-Volkswagen, der producerer så mange folkevogne, at Kina for længst er blevet det største marked for det tyske mærke.

Nyhed: VW sender sin luksus-SUV på slankekur

11-06-2016: Den næste store SUV-nyhed fra VW er Tiguan, der er klar fra næste måned. Men allerede nu løfter tyskerne sløret for den følgende nyhed af denne type. Læs artikel

Test af Passat Variant 2,0 TDI 4M DSG

29-10-2014: Premiere: Vi tester den nye Passat med den største firecylindrede diesel i VW’s historie, som yder hele 240 hk. Læs artikel

Nyhed: VW vil knuse krisesnak med elektrisk minibus

06-01-2016: Den klarer over 500 km på en opladning og som skal genstarte VW efter omfattende krise. Betjeningen sker ved tale og fagter. Læs artikel

Test af VW Golf Variant R

09-07-2015: Premiere: Der er rig mulighed for at skræmme livet af labradoren i ny Golf stationcar på steroider, der fremstår som et ekstremt symbol på familiebilens alsidighed. Læs artikel

Test af VW Golf GTE

27-04-2015: Premiere: Vi kører første danske tur i den nye opladningshybrid, VW Golf GTE. Med elmotor, benzinmotor og masser af kræfter bør den være aktuel herhjemme. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...