Find mere om:
Der er gået inflation i gearene | bil.guide.dk

Der er gået inflation i gearene

VW barsler med en ti-trins automatgearkasse, mens GM og Ford overvejer det samme. Udviklingen stopper ikke her, siger ekspert.

Der bliver flere gear at bladre i. En række bilfabrikker er nemlig på vej med otte-, ni- og ti trins-automatgearkasser.

VW har lige meldt ud, at der kommer en ti-trins gearkasse med DSG-dobbeltkobling, Ford og GM er gået sammen om at udvikle en ny automatgearkasse med otte, ni eller ti gear, mens Range Rover snart lancerer verdens første ni- trins automatgearkasse fra ZF til Evoque. Næste år søsætter Cadillac også en otte-trins automatgearkasse, noget som allerede er standard i flere biler fra bl.a. Audi, BMW, Mercedes og Jaguar.

Sparer brændstof

Argumenterne er et mindre brændstofforbrug og en mere blød acceleration. Range Rover har samtidig formået at få vægten pænt ned, mens accelerationstiden 0-100 km/t falder med to sekunder og brændstofforbruget med 12 procent og 16 procent for henholdsvis benzin og dieseler.

Udviklingen stopper ikke her, mener Søren W. Rasmussen, der er bilteknisk redaktør hos FDM.

»Vi kan sagtens komme til at se automatgearkasser med 9, 10, 11 eller 12 gear. Det bliver mest i de dyrere biler, mens den ottetrins gearkasse vil blive standard i de mindre klasser, hvor den afløser de sekstrins, vi kender i dag,« siger Søren W. Rasmussen.

»Det handler om pris og vægt. Og her vil de mere eksklusive biler bedre kunne bære en dyrere gearkasse,« siger Søren W. Rasmussen, der ser den nye teknologi komme, fordi bilerne ikke alene skal være mere brændstoføkonomiske, men også mere kraftfulde og det stiller nye krav til gearkasserne.

Dommedag i overhalingsbanen

Nyhed: Motor-hæder til Ford og VW

20-06-2013: Fords letløbende trecylindrede Ecoboost kåret til den bedste motor igen - VW 1,4 TSI med cylinderfrakobling kåret til bedste nyhed. Læs artikel

Test: Stor forskel på navigationsanlæg

20-02-2016: Test: Det er bekosteligt at få fabriksmonteret navigationsanlæg i bilen, og der er stor forskel på brugervenligheden, viser test. Læs artikel

Nyhed: Firmabilisterne vil have automatgear

30-12-2015: Stadig flere af de professionelle bilister vil have automatisk gearskifte i den nye firmabil. Læs artikel

Test af Ford Fiesta 1,0 EcoBoost, VW Polo 1,2 TSIong

19-10-2014: Vi tester Volkswagen Polo 2014 mod klassens bedste målt på køreegenskaber, nemlig Ford Fiesta. Læs artikel

Nyhed: Ford og VW i firmabilduel

02-09-2014: Nye generationer af VW Passat og Ford Mondeo tørner sammen til efteråret. Passat vil være mere premium, mens Mondeo satser på det klassiske segment. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...