Find mere om:
Nyhed: Fiat Ducato overraskede til Årets varebil | bil.guide.dk

Nyhed: Fiat Ducato overraskede til Årets varebil

Faceliftet Fiat Ducato blev Årets Varebil foran Ford Transit og Ford Connect.

Med en titel som international ”Van of the Year” i bagagen var den nye Ford Transit udråbt som en af favoritterne til kåringen af Årets Varebil herhjemme.

Nyheden måtte dog se sig slået af den mere bedagede og større Fiat Ducato, som netop har fået et facelift.

Juryen, som bestod af kun otte motorjournalister, beskriver vinderen som »en bil med attraktive priser i kombination med et stærkt motorprogram, muligheden for avancerede sikkerhedssystemer, god ergonomi, et komplet modelprogram og god oplevet kvalitet«.

Hjemmesiden Alt om Varebiler var dog ikke enig og havde Transit som vinder.

»Min stemme til Årets Varebil gik til Ford Transit, fordi den i helt suveræn grad leverer en køreoplevelse i komfortklassen, som alle brugere har fortjent, og som ingen andre varebiler kan præstere,« skriver journalist og jurymedlem Thomas André Petersen fra Alt om Varebiler.

Mercedes spiller nyt buskort

12 modeller i dyst

Det var Motorjournalisternes Klub Danmark, som stod bag kåringen, hvor i alt 12 modeller blev bedømt. Her gik fem biler videre til finalen efter en første afstemning. I finalerunden vandt Fiat en anseelig sejr med 56 point foran Ford Transits 45 point. På tredjepladsen landende den ligeledes nye Ford Connect med 44 point, mens Citroën C4 Picasso/Grand Picasso og Mercedes-Benz Sprinter kom på de følgende pladser.

Den danske Fiat-importør glæder sig over afgørelsen.

»Ducato er kendt for sin fleksibilitet og er værdsat, fordi den både er effektiv, økonomisk og komfortabel. Og med den nye Ducato er der sat ekstra trumf på både motorkraft og sikkerhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne kalde vores Fiat Ducato for Årets Varebil i Danmark 2014, og det er en stor glæde, at vi kan cementere Fiat Ducatos position blandt de mest effektive varebiler på markedet,« siger Steffen Holm, pressechef hos Fiat Danmark A/S.

Peugeot 308 er Årets Bil i Europa

Test: Fiat gør op med gamle myter

02-01-2013: Hvad er den nu af? Du kan få en rigtig bil som en Fiat Punto til samme pris som en lille Panda. Læs artikel

Nyhed: Japan siger farvel til hestevognen

26-02-2016: Premiere: Bladfjedre er det sidste levn fra hestevognen, men findes stadig i varebiler. Nu vinker Nissan farvel til teknikken i deres nye pickup til gavn for komforten. Læs artikel

Nyhed: Nissans Navara-pickup har komfort som en personvogn

10-01-2016: Den nye Nissan Navara byder på udstyr og affjedring, som gør pickupper tæt på at være civiliserede. Læs artikel

Test af Mercedes Vito 114 CDI CDI Lang

17-06-2015: Den nye Mercedes Vito er også ramt af fabrikkens nye, ungdommelige adfærd. Læs artikel

Test af Fiat 500X

26-12-2014: JP's bilanmelder tænker "hold da op" efter at have kørt gennem de første sving i Fiat 500X. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...