Find mere om:
Nyhed: Nissans Navara-pickup har komfort som en.. | bil.guide.dk

Nyhed: Nissans Navara-pickup har komfort som en personvogn

Den nye Nissan Navara byder på udstyr og affjedring, som gør pickupper tæt på at være civiliserede.

En pickup er som regel noget med en hård og unuanceret undervogn med bladfjedre, en enkel kabine og en kort udstyrsliste.

Sådan har opfattelsen været længe. Men nu prøver Nissan til en vis grad at bygge noget mere personvognskomfort ind i den klassiske ladvogn.

Det sker med den nyeste NP300-generation af Navara og især i den mest luksuriøse Double Cab-model, hvor bladfjedrene er afløst af et femleddet baghjulsophæng med skruefjedre, der ifølge fabrikken skulle give en komfort og køreegenskaber som en crossover, og hvor der er trukket på erfaringerne fra Qashqai, X-trail og Juke.

Ny Nissan Qashqai er også et mesterhit

Så på den front smelter klasserne sammen, og de ellers klassiske varevogne bliver mere personvognsagtige.

Det gælder også på udstyrssiden, hvor Navara bl.a. kan fås med automatisk nødbremse, 360 graders kamera, navigationssystem med syv tommer skærm, nøglefri start, tozonet klimaanlæg og parkeringssensorer samt indendørs i kabinen, hvor designerne også har skævet mere til Nissans personbiler end tidligere.

Nissan X-Trail har plads til familien

Ny 2,3-liters dCi-dieselmotor på 160 eller 190 hk er med til at give trækkraft i modellen, der har en nyttelast på over et ton og kan have 3.500 kg på krogen. Den noget mere enkle King Cab har stadig de klassiske bladfjedre, dog i en noget mere vægtbesparende opbygning end tidligere. Helt i den klassiske pickup-ånd fås Navara både med to- og forhjulstræk. I terrænet er Hill Descent udstyr, som trækker op. Systemet, som hjælper med at holde kontrollen under nedkørsler, er nemlig standard.

For tiden kommer der en stime af nye pickupper. Mitsubishi har netop vist en ny L200, der også lanceres som søstermodellen, Fiat Fullback, mens Toyota er på vej med en ny Hi-Lux.

Arbejdsheste med plads

VW Amarok, som kom for et par år siden, var med til at sætte nye standarder i klassen. Dog også med bladfjedre.

Nyhed: Japan siger farvel til hestevognen

26-02-2016: Premiere: Bladfjedre er det sidste levn fra hestevognen, men findes stadig i varebiler. Nu vinker Nissan farvel til teknikken i deres nye pickup til gavn for komforten. Læs artikel

Test: Arbejdsheste med plads

25-01-2013: Selv om de ikke fylder meget i gadebilledet, er der stadig et marked for de praktiske pickups. Vi ser på tre bud i klassen. Læs artikel

Test af Mercedes Vito 114 CDI CDI Lang

17-06-2015: Den nye Mercedes Vito er også ramt af fabrikkens nye, ungdommelige adfærd. Læs artikel

Test af Nissan X-Trail

07-01-2016: Nissan X-Trail fås nu med glimrende 1,6 benzinmotor med turbo. Læs artikel

Nyhed: Ny version af legendarisk VW Transporter

02-05-2015: Mulighed for masser af sikkerhedsudstyr og mere komfort i sjette generation af VW Transporter. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...