Find mere om:
Ny version af legendarisk VW Transporter | bil.guide.dk

Ny version af legendarisk VW Transporter

Mulighed for masser af sikkerhedsudstyr og mere komfort i sjette generation af VW Transporter.

Det er mange år siden, at en VW Transporter var formet som et rugbrød.

Alligevel hænger navnet ved modellen, som nærmest fik ikon-status få år efter, at første generation med luftkølet boksermotor og baghjulstræk blev lanceret i 1950, og som netop er vist i sjette generation.

VW vil bruge svimlende milliardbeløb på udvikling

Der er med årene kommet langt blødere strøg over linjerne på VW’s arbejdshest, som i sjette generation lægger sig langt mere op ad VW’s nye designlinje, mens der er kommet et nyt og langt mere personvognsagtigt interiør, hvor materialekvaliteten har fået et nøk op.

Nyt sikkerhedsudstyr

Samtidig er det nu endda også muligt at bestille pianolakering som ekstraudstyr. Det er noget, som formentlig er mest relevant i de dyrere udgaver af Multivan-busserne, som især firmaer, ministerier og hoteller verden over er flittige brugere af, og som er en model, der går i clinch med Mercedes’ nye og forfinede V-klasse.

B971962931Z.1_20150427124710_000+G8HKK86T.2-0.jpg

Det er dog på håndværker- og transportfronten, at modellen er på hjemmebane, og på den kant er der masser af nyheder, som gør hverdagen lettere eller mere sikker.

T6, som modellen retteligt hedder, bygger på forgængeren og er et langt stykke hen ad vejen et kraftigt facelift, som skal holde VW’s slider frisk frem til, at syvende generation ventes at være på banen om fem år.

Den nye model er dog så omfattende fornyet, at der er tale om et halvt generationsskifte.

Det gælder især på sikkerhedsfronten, hvor Transporter kan fås med en meget bred vifte af de avancerede sikkerhedssystemer fra koncernen, lige fra automatisk nødbremse, over parkeringsrobot til fjernlysassistent, træthedsalarm, trailer-assistent og advarsel mod blinde vinkler.

Fra listen af ekstraudstyr finder vi også sænket eller adaptiv undervogn med indstillingerne ”komfort”, ”normal” og ”sport”, elektrisk bagklap, opvarmet forrude og elmultijusterbare forsæder og selvfølgelig et nyt infotainment-system, som kan spille sammen med smartphonen.

Mange motorer

Motorbestykningerne breder sig over fire dieselmotorer på 84 hk, 102 hk, 150 hk og 204 hk, mens benzinudgaverne er på 150 hk og ligeledes 204 hk. Den nye Transporter blev vist for pressen i Amsterdam, hvor en tofarvet version af Multivan-bussen trak tråde tilbage til den originale sambabus, der var lakeret med taget i en selvstændig farve. Og selvfølgelig var der på scenen også en original T1-varevogn fra oprindelsesåret 1950, hvor den første transporter blev bygget for at fuldende det historiske billede.

Den nye Transporter går i produktion midt på året og introduceres herhjemme i slutningen af august.

VW Transporter

Lang historie

1947: Den hollandske VW-importør, Ben Pon, slår de første streger.

1950: Den første T1-model med en 1,1-liters luftkølet boksermotor på 24 hk går i produktion.

1951: Samba-bussen lanceres.

1967: T2 med en luftkølet boksermotor på 47 hk søsættes.

1979: T3 lanceres, stadig med baghjulstræk og vandkølet bokserhækmotor.

1990: T4 kommer i en ny genration med forhjulstræk og vandkølede frontmotorer på fire og fem cylindre.

2003: T5 er klar med modelprogram, der nu omfatter 460 varianter.

2015: T6 er klar med endnu mere personvognspræg.

Test: Arbejdsheste med plads

25-01-2013: Selv om de ikke fylder meget i gadebilledet, er der stadig et marked for de praktiske pickups. Vi ser på tre bud i klassen. Læs artikel

Test af VW Amarok dobbeltkabine Van 163 hk Trendline

01-06-2011: VW er tilbage i pickup-klassen med Amarok, der er habil i terrænet og komfortabel på asfalt. Læs artikel

Nyhed: Japan siger farvel til hestevognen

26-02-2016: Premiere: Bladfjedre er det sidste levn fra hestevognen, men findes stadig i varebiler. Nu vinker Nissan farvel til teknikken i deres nye pickup til gavn for komforten. Læs artikel

Nyhed: Nissans Navara-pickup har komfort som en personvogn

10-01-2016: Den nye Nissan Navara byder på udstyr og affjedring, som gør pickupper tæt på at være civiliserede. Læs artikel

Test af Mercedes Vito 114 CDI CDI Lang

17-06-2015: Den nye Mercedes Vito er også ramt af fabrikkens nye, ungdommelige adfærd. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...