Find mere om:
Denne bil klarer sig bedst ved syn | bil.guide.dk

Denne bil klarer sig bedst ved syn

De europæiske biler klarer sig generelt godt, når de i Danmark skal synes efter fire år.

Volvo har med modellen S40 tilbageerobret førstepladsen over biler med færrest fejl, når de efter fire år for første gang indkaldes til syn i Danmark. Det viser den årlige statistik for 2010 fra synsvirksomheden Applus+Bilsyn.

Volvoen var også nummer et i 2008, mens Ford Fusion klarede sig bedst i 2009. Til gengæld er Forden i 2010 gledet ned som nummer 30.

"Det er bemærkelsesværdigt, at Volvo S40 og Ford Fusion på skift vipper hinanden af pinden som bilen med færrest fejl, og vi har ikke nogen logisk forklaring på, hvorfor det netop lige er de to biler, der kappes om topplaceringen. Men det er to velkonstruerede bilmodeller”, lyder det fra Arne Willerslev-Legrand, der er administrerende direktør for Applus+ Bilsyn.

Italiensk overraskelse

Han kan samtidig konstatere, at en spansk og en italiensk bil for første gang er at finde blandt de 10 bedste. Fiat Panda er stormet ind på femtepladsen, mens Seat Altea er nummer otte.

”Fiat Panda er årets store positive overraskelse. Her er tale om en bil, som fås til under 100.000 kr., og alligevel klemmer sig ind blandt køretøjer i direktørklassen. Omvendt må vi også sige, at det er en overraskelse af de mindre gode, at sidste års vinder, Ford Fusion, skal findes helt nede på en 30. plads, ligesom de japanske bilfabrikanter må ærgre sig over ikke at have en model med i top10 for første gang nogensinde”, siger Arne Willerslev-Legrand.

De franske og koreanske bilmodeller er endnu en gang at finde i den kedelige ende af tabellen. Her finder man også noget overraskende en bil som BMW 5, der er nummer 62 af de 79 modeller i statistikken.

Ældre Toyota'er klarer sig godt

Applus+Bilsyn har lavet tilsvarende statistikker for biler, der er 6, 8, 10 og 12 år gamle, og blandt de ældste biler klarer især Toyota sig godt. For at en bilmodel kan være med i statistikken, skal der i årets løb have været synet mindst 100 biler af modellen. Herefter opgøres antallet af synsrelaverede fejl per 100 biler. Se statistikkerne for 2010 hos Applus+Bilsyn.

Og så er det måske værd at notere sig, at fejlstatistikkerne ikke har noget med bilernes popularitet at gøre. Ved at sammenligne fejlstatistikken med De Danske Bilimportøreres liste over de mest solgte biler viser det sig nemlig, at kun 2 biler blandt de 30 mest solgte går igen på top 10-listen over færrest fejl. Det er VW Golf og Audi A4.

De mest populærer bilmodeller sælges i godt 4.000 eksemplarer om året, men den mest fejlfri bil, Volvo S40, blev i 2010 kun solgt i 45 eksemplarer.

Læs også: Opel har den mest fejlfrie bil

Guide: Drop dyr firmabil og spar 140.000 kr.

27-11-2009: Der kan spares 140.000 kr. om året ved at gå fra en Ford Mondeo til en mindre privatejet gulpladebil, viser ny undersøgelse. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel

Guide: Klassiske bilmærker kører flest kilometer

09-05-2016: Leder du efter en bil, der kan køre længe? Så bør du måske skele til bestemte mærker. Men tjek, hvad tidligere ejere har investeret i bilen. Læs artikel

Test af brugtbil - Ford Galaxy 2,0 TDCi 140

17-09-2015: Brugttest: Ford Galaxy fra 2007 og frem er kæmpestor, velkørende og til at købe for penge, siger ekspert, som kalder den klassens bedste køb. Læs artikel

Nyhed: Sikkerhedsudstyr er første skridt mod selvkørende biler

27-07-2015: Teknologi: Tesla, Volvo og Ford er klar med sikkerhedsudstyr, som gør bilen delvist selvkørende. Den udvikling munder ud i helt autonome biler. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...