Find mere om:
Guide: Galleri for de firhjulede | bil.guide.dk

Guide: Galleri for de firhjulede

Masser af biloplevelser for vintagebils-ejere og besøgende på Autogalleriet Herning, som er det første danske bud på den tyske Meilenwerke-tanke om et firhjulet aktivitetscenter.

En Rolls-Royce Silver Spur troner majestætisk ved en langside, i den anden ende står en 60’er Ford Mustang side om side med en Opel Kadett A, begge med forlygterne vendt mod en stor MG fra 30’erne fl ankeret af en sjælden Volvo 242 GT.

Det kunne være et bredtfavnende bilmuseum, men i modsætning til museer, kommer bilerne her jævnligt ud og køre. Og de entusiastiske ejere mødes ofte på stedet og kræser om de fi rhjulede vidundere. Vi befi nder os i Autogalleriet Herning på Industrivej Syd 1B i Birk ved Herning.

De omfangsrige fabrikshaller, hvor 300 syersker ind til 1989 sad og kreerede pikant undertøj for Femilet er nemlig omdannet til det første danske svar på de succesrige tyske Meilenwerke.

Et koncept, der i Herning går ud på, at bilejerne lejer sig ind i det store kompleks, hvor der også er værksted med lift, hyggehjørner, masser af historisk motorlekture og ikke mindst også plads til historiske motorcykler og knallerter på podierne, hvor nogle stammer fra Ingvar Cronhammers store racerudstilling på kunstmuseet Aros for et par år siden.

Som et kuriosum fi ndes de stadig, de gule streger på gulvene, der markerede placeringen for syerskerne i gamle dage. Pladser, som nu er optaget af køretøjer.

Det hele er noget, som gæster er meget velkomne til at komme og kigge på i Autogalleriets åbningstider i weekender og tirsdage sidst på dagen.

- Vi er ikke et museum. Mere en slags aktivitetscenter, hvor medlemmerne mødes, får en kop kaffe og ikke mindste kører i deres biler, forklarer Gorm Albrechtsen, der er medstifter og tidligere næstformand i foreningen bag ved.

Megen aktivitet

Rent praktisk er Autogalleriet nemlig dannet som en forening, hvor nogle af medlemmerne i forvejen er aktive i forskellige mærkeklubber. Men det er ikke en betingelse. Foreløbig har 200 meldt sig ind i foreningen, Autogalleriet, som har et års tid på bagen, mens der nu er 80 biler med fast udstillingsadresse i de 2400 kvadratmeter store udstillingshaller.

Rundt i hjørnerne er der tillige skabt små universer med bl.a. modelbiler og en boghandel med helt nye bilbøger, mens den lokale MG klub har faste mødelokaler i en del af komplekset. Og det er lagt op til at blive brugt.

- Udover at ejerne af bilerne får et sted at være, er der også et socialt element i det. Der er især en vældig leben herude på vores åbne tirsdags aftener i sommerhalvåret, hvor folk kommer og henter deres biler for at køre en aftentur, forklarer Gorm Albrechtsen, der for øvrigt selv bl.a. er den lykkelige ejer af en Studebaker Golden Hawk Coupé fra 1958 og en Harley Davidson motorcykel.

Han håber, at kunne få gjort endnu flere unge med teknik-appetit interesseret i stedet.

Samtidig skal Autogalleriet i den kommende tid være ramme om fem, såkaldte super- træf den sidste lørdag i hver måned sommeren over med specielle temaer, hentet fra bil- eller motorcykelverdenen, hvor gæster fra hele landet inviteres. Det første sker lørdag 30. april om eftermiddagen, hvor temaet er ”Chevrolet 100 år”. Her får ejere af Chevroleter i alle aldre deres eget område, og der vises historiske Chevroleter fra galleriets egen udstilling. Autogalleriet i Herning arbejder for øvrigt tæt sammen med et lignende aktivitetshus af samme navn i Aarhus.

Autogalleriet Herning

Adresse: Industrivej Syd 1 B, Birk, 7400 Herning

Det er åbent for publikum på følgende tidspunkter: Tirsdag kl. 17.00-21.00, lørdag kl. 10.00-17.00, søndag kl. 10.00-17.00

Entre: Voksne: 40 kr. Børn (7-15 år): 20 kr. Familie: 100 kr. Grupper på mindst 5 personer: 30 kr. per person

Medlemskab af Autogalleriet giver gratis adgang. Et års personligt medlemskab koster 300 kr., mens et husstandsmedlemskab koster 450 kr. Hvis man har en historisk bil, koster det ydermere 400 kroner om måneden for en standplads. Alle køretøjerne skal være mindst 25 år, med mindre Autogalleriet skønner, at de har fremtidig klassiker-status eller er så særprægede, at de har en naturlig plads her.

Mere på www.autogalleriet.dk

Guide: »Det er en bil, som skal ses og høres, men ikke køres«

10-08-2014: Liebhaver: Tom Christensen, der er manden bag Danmarks største vingård – og dedikeret ejer af en Excalibur Phaeton, elsker dens unikke design og store V8-motor, men ikke dens køreegenskaber. Læs artikel

Nyhed: Åndeløs smuk bilhistorie

13-07-2011: Det nyrenoverede Museo Nazionale Dell’Automobile di Torino byder på et væld af unikke biler. Læs artikel

Nyhed: Volvo-skønhed fylder 50

02-03-2011: Volvo P1800 fejrer 50 års jubilæum på TechnoClassica i Essen. Læs artikel

Nyhed: 47 år gammel Renault 4 fik nyt liv

23-12-2010: Restaureringen af den gamle Citroën 2CV-konkurrent bød dog på flere udfordringer. Læs artikel

Nyhed: Kongelig Aston under hammeren

20-12-2010: Aston Martin, der har været ejet af den belgiske konge, ventes solgt for næsten to mio. kr. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...