Find mere om:
Nyhed: Ford og Volvo viser vejen | bil.guide.dk

Nyhed: Ford og Volvo viser vejen

Ford har fjernet en række farlige stoffer, og nu bliver alle modellerne allergivenlige. Volvo-bilerne er Øko-Tex certificerede.

Det kan lade sig gøre at bygge biler, der i højere grad tager hensyn til helbredet for voksne, og især børn, der er mere udsatte. Således vil alle Ford-modeller frem over have et certifikat fra tyske TÜV, der dokumenterer, at de er allergivenlige, fordi flest mulige skadelige stoffer er fjernet eller erstattet.

Ford har arbejdet indgående med materialehåndtering gennem mange år, og netop det detaljerede kendskab er brugt i samarbejdet med TÜV, der som en uafhængig institution sikrer sagligheden, forklarer Volker Eis, der talsmand hos Ford Europe. Her har man prioriteret netop indeklimaet klart.

- Flere og flere får allergier, og vi kan mærke en stigende opmærksomhed omkring stoffer og miljø, siger Volker Eis.

- Certificeringen er ingen garanti mod allergi. De findes i mange former og typer. Men hvis man er følsom over for nogle stoffer, så er risikoen mindre her, siger han. Ifølge talsmanden har Ford fået mange tilbagemeldinger på allergi-certificeringen.

Især er det et stigende antal kunder, der detaljeret vil vide, hvilke stoffer der i bilerne, og hvor store koncentrationerne er. Og de tal kan fremskaffes.

Mange materialer testet

Det er seks år siden, at Ford begyndte certificeringen, og den foreløbige vifte på otte allergivenlige modeller udvides nu til hele modelprogrammet. Det startede med den første C-Max model i 2004, hvor 100 materialer og komponenter blev testet for deres potentielle risiko for at udløse allergi.

Herefter blev brugen af en lang række stoffer som latex, krom og nikkel droppet eller mindsket. Samtidig blev materialer, der indgår i komponenter, som har direkte og længerevarende kontakt til huden – for eksempel rat, sædebetræk eller sikkerhedsseler – kørt gennem en dermatologisk test for at sikre, at de udgør en så lav allergi risiko så muligt.

Også Volvo, der i en årrække var en del af Ford-koncernen, har en tradition på området og er i front. Alle materialer i Volvo-bilernes interiør overholder den såkaldte Øko-Tex 100 standard. Den omhandler tekstiler, tråde, tæpper og sikkerhedsseler og er en standard, der sikrer, at produktet ikke skader forbrugerens sundhed.

Desuden har læderindtrækket gennemgået en garvningsproces uden det farlige krom, hvor der anvendes naturlige planteekstrakter, som også overholder Øko-Tex kravene. Komponenter som håndbremseknappen, lastsikringsøjer, og Volvo-emblemet på rattet er testet for kontaktallergi og overholder EUdirektivet om nikkeludsivning fra smykker.

Luften skiftes

Volvo har også udviklet et system, der udskifter luften i kabinen, når man låser dørene op med fjernbetjeningen og Volvo Quality Air System, der kan måle kvaliteten af luften i kabinen, og lukker af for ventilationen, hvis mængden af kulilte og kvælstofdioxid ude fra bliver for stor.

LÆS OGSÅ: Farlig kemicocktail i mange biler

Nyhed: Folksam: Årets sikreste bilnyheder

22-03-2010: Skrap svensk test af bilnyheder kårer især biler fra Ford, Toyota og Volvo som de mest sikre. Læs artikel

Test: Her er de sikreste biler

23-11-2009: Kun 27 biler fra årgang 2010 har fået topkarakter i ny amerikansk crashtest, der stiller større krav til bilernes tagkonstruktion. Læs artikel

Nyhed: Se forsikringsselskabernes yndlingsbiler

18-11-2009: Forsikringsselskaberne er langt fra ligeglade med, hvilken bil du køber. Læs artikel

Nyhed: Lynhurtige politibiler indrulleres netop nu

20-10-2009: Patruljevogn: Politibiler med helt op til 260 hk på vej. VW Passat er først til at vise sig i de nye gevandter. Læs artikel

Nyhed: Fiat-chef: Kun seks bilmærker om få år

09-12-2008: Det vil kræve en årsproduktion på 5,5 mio. biler at overleve, mener Sergio Marchionne. Disse mærker kan overleve - se om dit bilmærke er iblandt. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...